Συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά με σταφίδες

    Ημερομηνία:

    Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά, ειδικά σε περίοδο νηστείας, όπως η Σαρακοστή. Η παρακάτω συνταγή με σταφίδες είναι μια κλασική εκδοχή που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

    Υλικά για τη συνταγή

    • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
    • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
    • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
    • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
    • 4 φλιτζάνια νερό
    • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές ή μαύρες
    • 1 ξυλάκι κανέλας
    • 2-3 γαρύφαλλα
    • Φλούδα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)

    Οδηγίες για τη συνταγή

    1. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και τη φλούδα λεμονιού (αν τη χρησιμοποιήσετε).
    2. Βράστε το μείγμα για 5-7 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
    3. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρώς.
    4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
    5. Ρίξτε το σιμιγδάλι (χοντρό και ψιλό) και καβουρδίστε το, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα. Προσέξτε να μην καεί.
    6. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε προσεκτικά το ζεστό σιρόπι, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσέξτε γιατί το μείγμα θα πιτσιλίσει.
    7. Προσθέστε τις σταφίδες και ανακατέψτε καλά.
    8. Επαναφέρετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
    9. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τον χαλβά να κρυώσει ελαφρώς.
    10. Μπορείτε να τον σερβίρετε σε ατομικά μπολ ή να τον βάλετε σε μια φόρμα και να τον αναποδογυρίσετε σε πιατέλα.
    11. Γαρνίρετε με κανέλα και, αν θέλετε, με καρύδια ή αμύγδαλα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Παραμένει διοικητής στο νοσοκομείο Πύργου ο Σπύρος Πολίτης – Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

    Ο σημερινός διοικητής Σπύρος Πολίτης θα παραμείνει στο “τιμόνι”...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 13/9/2025

    11:45 COSMOTE SPORT 5 HD MotoGP Γκραν Πρι Σαν...

    Calamarata με φρέσκο καλαμάρι: H συνταγή του σεφ Giuseppe Mancino που θα σας ενθουσιάσει

    Η γαστρονομία είναι μια τέχνη που εξελίσσεται συνεχώς, συνδυάζοντας...

    Πόσο συχνά και τι διάρκεια πρέπει να έχουν οι κενώσεις του εντέρου

    Οι συνήθειες στις κενώσεις του εντέρου διαφέρουν από άνθρωπο...