Αυστρία: Ο Κρίστιαν Στόκερ ορκίστηκε καγκελάριος και ηγείται της τρικομματικής κυβέρνησης συνασπισμού

    Ημερομηνία:

    Ο Κρίστιαν Στόκερ, ο ηγέτης του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) στην Αυστρία ορκίστηκε σήμερα (3/3) καγκελάριος της χώρας, καθώς ηγείται της πρώτης τρικομματικής κυβέρνησης μετά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

    Η τελετή της ορκωμοσίας του Στόκερ έγινε υπό την παρουσία του προέδρου Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, με την ορκωμοσία των υπόλοιπων μελών της κυβέρνησης ν’ ακολουθεί.

    Το OVP αναλαμβάνει τα υπουργεία Εσωτερικών και Άμυνας, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης. Το Φιλελεύθερο Κόμμα Neos αναλαμβάνει το υπουργείο των Εξωτερικών.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

    ICECAP
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Θεία Λειτουργία απόψε για τον Πάπα Φραγκίσκο

    Η κοινότητα των Καθολικών, στην Πάτρα πενθεί για την...

    ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΡΙΟ: Επιχειρηματίας με δάσκαλο πολεμικών τεχνών… και έπεται μήνυση

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%bf%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4/