Βουλή – Τέμπη: Σήμερα η συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής

    Ημερομηνία:

    Σήμερα θα διεξαχθείς την ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση για τη σύσταση «προανακριτικής» επιτροπής, για την τραγωδία των Τεμπών. Θα διεξαχθεί με τη διαδικασία της γενικευμένης συζήτησης επερώτησης, και θα οργανωθεί σε τρεις κύκλους ομιλητών. Στον πρώτο κύκλο των «κατά προτεραιότητα ομιλητών» θα προηγηθεί βουλευτής του κόμματος, που κατέθεσε την πρόταση, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ και θα ακολουθήσουν βουλευτές κατ’ αναλογία της δύναμης των κομμάτων.

    Στη συζήτηση αναμένεται να μετάσχουν οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, υπουργοί, και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων.

    Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, επιτρέπεται η εμφάνιση ενώπιον του σώματος του προσώπου κατά του οποίου στρέφεται η πρόταση, (σ.σ. ο τότε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος) προκειμένου να ακούσει τις απόψεις του, αλλιώς, έχει δικαίωμα να υποβάλει έγγραφο υπόμνημα.

    Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, που αναμένεται να διαρκέσει 10 με 12 ώρες, η ολομέλεια της Βουλής θα αποφασίσει με μυστική ψηφοφορία για τη συγκρότηση ή μη της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή Προκαταρκτικής Εξέτασης. Η σχετική απόφαση λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών, άλλως η πρόταση απορρίπτεται.

    Οι προ 16μήνου προτάσεις για σύσταση προανακριτικής για την «717»

    Προ 16μήνου είχαν κατατεθεί στη Βουλή, και συζητηθεί (24/22/2023) από κοινού στην ολομέλεια του σώματος, δύο προτάσεις για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση της εκτέλεσης της σύμβασης «717» για την «Ανάταξη και Αναβάθμιση του συστήματος Σηματοδότησης-Τηλεδιοίκησης και Αντικατάστασης 70 Αλλαγών Τροχιάς Σε Εντοπισμένα Τμήματα του Άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας (Α.Δ.717/2014)» που κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ (κατά των πρώην υπουργών Χρ. Σπίρτζη και Κ. Καραμανλή), και ο ΣΥΡΙΖΑ (κατά των πρώην υπουργών Κ. Καραμανλή, Κ. Χατζηδάκη, Μ. Χρυσοχοΐδη, και Χρ. Σπίρτζη). Οι δύο αυτές προτάσεις είχαν απορριφθεί από την ολομέλεια της Βουλής.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

    Ο Γιάννης Νταλιάνης έχει βαπτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και σε συνέντευξή του στην...

    Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

    Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες...

    Αυτή είναι η πιο βροχερή πόλη της Ελλάδας και δεν είναι τα Γιάννενα

    Η Ελλάδα, γνωστή για τα ηλιόλουστα τοπία και τις...

    Στο +86% από το 2017 οι τιμές πώλησης για κατοικίες – Η τρελή κούρσα στα ακίνητα συνεχίζεται

    Ιδιαίτερα ανθεκτική με τις μέσες τιμές να έχουν ξεπεράσει τα...