Τέλεια τορτελίνια σε 15 λεπτά!

    Ημερομηνία:

    Mια εύκολη και γρήγορη σάλτσα με σκόρδο και βούτυρο είναι αρκετή για να εκτινάξει την απόλαυση στα κλασικά τορτελίνια.

    Πάνω σε αυτή την ιδέα στηρίζεται και αυτή η συνταγή, που είναι έτοιμη σε 15 λεπτά και δίνει στα τορτελίνια άλλη νοστιμιά. Ρίξτε λοιπόν τα τορτελίνια να βράζουν στην κατσαρόλα, γεμίστε ένα ποτήρι με καλό κρασί και ξεκινάμε!

    Τορτελίνια με σάλτσα σκόρδου-βούτυρου
    Προετοιμασία: 5 λεπτά, Μαγείρεμα: 10 λεπτά

    Υλικά για 4 άτομα
    4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
    4 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο
    χυμό από ½ μέτριο λεμόνι
    1 πακέτο τορτελίνια με τυρί, φρέσκα ή κατεψυγμένα
    αλάτι, μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
    φύλλα baby ρόκας ή μαϊντανού

    Διαδικασία
    Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράζει και ρίχνουμε τα τορτελίνια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας για ψήσιμο al dente.

    Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.

    Σουρώνουμε τα τορτελίνια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας προσέχοντας να μην τα σπάσουμε. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και γαρνίρουμε με φύλλα baby ρόκας ή μαϊντανού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Skye Sutton σε σκάφος στην ακτή Αμάλφι

    Η Skye Sutton μας δείχνει τα εντυπωσιακά οπίσθια της...

    Συνταγή για παραδοσιακή τυροκαυτερή με φέτα και πιπεριά

    Η τυροκαυτερή είναι κλασικό ορεκτικό της ελληνικής κουζίνας. Η...

    Κινούμαι Ηλεκτρικά: Πότε η επιδότηση μπορεί να φτάσει έως €4.500 – Ποια κριτήρια θα ισχύσουν

    Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά στην επανεκκίνηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», με...

    Αυτή είναι η καλύτερη ώρα να ανεβείτε στη ζυγαριά – Τέσσερα tips για ακριβείς μετρήσεις

    Δεν είναι ανάγκη να φοβάστε την ένδειξη στη ζυγαριά....