8 Μαρτίου: “Δεν ξεχνάμε την Γυναίκα με Αναπηρία”

    Ημερομηνία:

    H Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία  Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, σε ανακοίνωση της αναφέρει:

    Αφιερωμένη στη γυναίκα είναι η 8η Μαρτίου. Στη γυναίκα που με τη δύναμή της έχει καταφέρει να αντιμετωπίζει τις συνεχείς προκλήσεις, τις διακρίσεις, τη βία, την ανισότητα.

    Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών έρχεται άλλη μία φορά για να μας θυμίσει όχι μόνο την ανθεκτικότητα και τα επιτεύγματά τους αλλά και τη σημασία που έχει να συνεχιστούν δράσεις προκειμένου να σταματήσουν οι πολλαπλές καταπιέσεις που υφίστανται οι γυναίκες όχι μόνο σε ιδιωτικό αλλά και σε δημόσιο χώρο.

    Η ανεργία, το χάσμα αμοιβών, η έμφυλη βία, οι υποχρεώσεις μέσα στο σπίτι με την φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων σε καθημερινή βάση είναι μόνο μερικές από τις δυσκολίες που αποτελούν την πραγματικότητα για πολλές γυναίκες. Γυναίκες που είναι πρόσφυγες ή που ζητούν άσυλο, γυναίκες διεμφυλικές ή Ρομά, γυναίκες που είναι άστεγες ή σε αναπηρικό αμαξίδιο ή είναι μητέρες παιδιών με αναπηρία.

    Για την Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε ΚΑΙ Ν.Ι.Ν είναι ιδιαίτερα σημαντικό η προσοχή να στραφεί και στην γυναίκα με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις αλλά και στην μητέρα παιδιού με αναπηρία.

    Θα πρέπει να ενδυναμωθεί σε όλους τους τομείς της ζωής και να έχει μαζί με την συμπερίληψη και ίσες ευκαιρίες. Είναι γεγονός ότι ο κίνδυνος περιθωριοποίησής τους είναι μεγάλος ενώ τα εμπόδια πολλά. Οι γυναίκες με αναπηρία οδηγούνται σε δυσμενή οικονομική θέση, κινδυνεύουν να πέσουν θύματα βίας και κακοποίησης. Επιπλέον, αντιμετωπίζουν εμπόδια στην πρόσβαση, στην εκπαίδευση και στην υγειονομική περίθαλψη.

    Η ανεξαρτησία τους αλλά και η ασφάλειά τους θα πρέπει να αποτελεί στόχο έτσι ώστε να είναι σε θέση να αναλαμβάνουν πολλαπλούς ρόλους μέσα στην κοινωνία. Είναι απαραίτητη η λήψη πρωτοβουλιών αλλά και η υιοθέτηση πρακτικών από την Πολιτεία για την επίτευξη αυτού του στόχου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οπαδική βία στην Ηγουμενίτσα: 4 ανήλικοι και οι γονείς τους στη δικαιοσύνη

    Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηγουμενίτσας συνελήφθησαν...

    Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πρώτος πύραυλος, οι 500.000 νεκροί και ο νέος βίαιος κόσμος που γεννήθηκε

    Τέσσερα χρόνια πολέμου στην Ουκρανία έχουν αλλάξει ριζικά τον παγκόσμιο...

    ΚΟΥΛΟΥΜΑ στην Αλυκή 2026! φωτο

    Το Δ.Σ.του  Συλλόγου Αλυκής Ευχαριστεί την δωδεκαμελή Εθελοντική ομάδα...

    Χειροπέδες σε δύο που χτύπησαν τον περιπτερά στη Γαστούνη

    Συνελήφθησαν, στις 21-02-2026 το βράδυ, στη Γαστούνη Ηλείας, από αστυνομικούς...