ΠΑΤΡΑ: Μνημείο στο Γηροκομιό

    Ημερομηνία:

    Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση είδαν οι κάτοικοι του Προσφυγικού Συνοικισμού του Γηροκομιού , να τοποθετείται  στην πλατεία  μας «Α.Κυδωνιάτη»   , το  Μνημείο Τιμής και Μνήμης, αφιερωμένο στους Μικρασιάτες προγόνους μας . Ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου και του συνόλου των κατοίκων, πήρε σάρκα και οστά για να αποδοθεί η οφειλόμενη τιμή στις 32 οικογένειες και τα 135 άτομα που εγκαταστάθηκαν στα πλίνθινα σπιτάκια κάτω από την Παναγιά την Γηροκομήτισσα  ιδρύοντας έτσι, τον πρώτο Αγροτικό Προσφυγικό Συνοικισμό  στο νομό Αχαΐας .

    Επειδή τα μνημεία λειτουργούν και ως σύμβολα, το συγκεκριμένο μνημείο θα ενισχύσει τις μνήμες, τις ιστορίες  και τις γνώσεις των τόπων καταγωγής μας. Θα παραμείνει ως κατάθεση της ψυχής μας στον τόπο που έζησαν και στέριωσαν οι πρόσφυγες πρόγονοί μας  και θα υπενθυμίζει τις αλησμόνητες πατρίδες το Σεβδίκιοϊ, τη Μενεμένη ,το Αϊβαλί, το Αϊδίνι, τα Βουρλά,  το Σερέκιοϊ και την κοσμοπολίτικη Σμύρνη.

    Φλίγκος

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο της πόλης , κ. Κώστα Πελετίδη, που  ενστερνίστηκε την επιθυμία των κατοίκων  και αναγνώρισε την αναγκαιότητα αυτού του Μνημείου για τον Συνοικισμό .

    Ευχαριστούμε, επίσης, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρ. Κορδά για την δική  του πολύτιμη προσφορά , τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Παναγιώτη Μελά  για την υλοποίηση του Μνημείου , την Δ/νση Αρχιτεκτονικού Έργου και την κ. Ουρανία Σίνου για τον σχεδιασμό και την επιλογή του υλικών καθώς και την κ. Ζέρβα Μαρία για την επιλογή του χώρου τοποθέτησης του Μνημείου στο πάνω μέρος της πλατείας .

    ΠΑΤΡΑ: Μνημείο στο Γηροκομιό

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία την ερχόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε το Κίεβο

    Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι η ανταλλαγή αιχμαλώτων και σορών στρατιωτών...

    Νέες ρυθμίσεις στα ενοίκια: Τι αλλάζει για κλειστά ακίνητα και εξοχικές κατοικίες

    Ένα από τα πιο πιεστικά κοινωνικά ζητήματα στην Ελλάδα παραμένει...

    Νέα εποχή για τις Πυραμίδες της Αιγύπτου: Το σχέδιο των $30 εκατ. που αλλάζει τον τουρισμό

    Μια νέα εποχή ξημερώνει για τις Πυραμίδες της Γκίζας, καθώς το εμβληματικό...

    Nτουμπάι… οι παραλίες της Αττικής – Ξαπλώστρα 320 ευρώ με κράτηση και dress code

    Το μπάνιο στη θάλασσα στην Αττική κοστίζει πλέον όσο ένα αεροπορικό...