Συνταγή για μελιτζάνες με φέτα και βασιλικό

    Ημερομηνία:

    Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση της μελιτζάνας με το υπέροχο άρωμα του βασιλικού και την αλμυρή νοστιμιά της φέτας. Είναι ένα απλό και νόστιμο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό, συνοδευτικό ή ακόμα και ως κυρίως γεύμα για τους λάτρεις των λαχανικών.

    Υλικά για τη συνταγή

    • 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
    • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
    • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
    • 1 κουτί ντομάτα κονκασέ
    • 1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
    • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Οδηγίες για τη συνταγή

    1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
    2. Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες, σε φέτες πάχους περίπου 1 εκατοστού. Αλατίζουμε τις φέτες και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά, ώστε να αποβάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια, τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
    3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, αλάτι και πιπέρι, και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    4. Σε ένα ταψί, απλώνουμε τις φέτες μελιτζάνας και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζουμε με τα φύλλα βασιλικού και τη φέτα.
    5. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά, μέχρι οι μελιτζάνες να μαλακώσουν και η φέτα να λιώσει.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Α. Ανδριόπουλος: «Επιστρέφει δυναμικά το Φεστιβάλ στο Ωδείο (Ηχητικό)

    Ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Πάτρας, Ανδρέας Ανδριόπουλος, μίλησε στον...

    Πάτρα: Η Νέα Δημοκρατία τίμησε την 52η Επέτειο του Πολυτεχνείου (Φωτο)

    Η Νέα Δημοκρατία τίμησε πριν από λίγο στην πόλη...

    Αχαϊα: Ανοιξαν πάνω από 2.000 επιχειρήσεις – ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΕΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ

    Ένα µήνα πριν από το κλείσιµο του 2025, η...