Συνταγή για ουζοκούλουρα: Πώς φτιάχνουμε «μεθυσμένα» κουλουράκια

    Ημερομηνία:

    Αυτές οι μικρές, χρυσαφένιες λιχουδιές, με το μοναδικό άρωμα ούζου και το απαλό, αφράτο δάγκωμα, συνοδεύουν τέλεια τον καφέ.

    Η παρασκευή τους είναι απλούστερη από ό,τι φαντάζεστε. Χρειάζεστε απλά υλικά και λίγα βήματα.

    Η προσθήκη οινοπνεύματος στις ζύμες, τους δίνει ιδιαίτερη υφή και τέλεια τραγανότητα.

    Tip: είναι καλύτερο να μην ανοίγουμε τον φούρνο, κατά τη διάρκεια του ψησίματος, για να μην «σκάσουν» τα κουλουράκια.

    Υλικά:

    • 1100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 250 γρ ζάχαρη
    • 200 γρ σπορέλαιο
    • 150 γρ ούζο
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
    • 2 κ.σ ξύδι
    • 300 γρ. νερό
    • 1/2 κ.γ σόδα
    • 2 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
    • σουσάμι ή παπαρουνόσπορος (προαιρετικά, για πασπάλισμα)

    Εκτέλεση:

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

    Αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.

    Προθερμαίνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις.

    Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που μας αρέσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συγκινεί η Καλομοίρα: «Αυτός ο μήνας ήταν πολύ δύσκολος για εμένα και την οικογένειά μου»

    Για την απώλεια του πεθερού της και για το πόσο δύσκολα έχει περάσει εκείνη και η οικογένειά της τις...

    Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών συμπλήρωσε ένα χρόνο σχέσης και είναι full in love!

    Η σχέση τους κρατάει εδώ και ένα χρόνο και...

    Χωρίς προαστιακό για 9 ημέρες η Πάτρα – Με λεωφορεία τα δρομολόγια

    Διακόπτονται όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Πάτρας, από Πέμπτη 3...

    Σάλος με συνοδό κυρίων που εξαπατούσε πελάτες παριστάνοντας την Παπαδιά

    Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τις δεκάδες καταγγελίες συμπολιτών μας...