Ελεύθερος ο βουλευτής Παπαδόπουλος της Νίκης μετά τους βανδαλισμούς στην Εθνική Πινακοθήκη

    Ημερομηνία:

    Ελεύθερος αφέθηκε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα ο βουλευτής της Νίκης, Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος νωρίτερα είχε βανδαλίσει εκθέματα στην Εθνική Πινακοθήκη, τα οποία ο ίδιος αποφάσισε ότι είναι βλάσφημα.

    Ο βουλευτής παρέμενε στον χώρο της Πινακοθήκης προκειμένου να διασαφηνισθεί αν η πράξη του ήταν κακούργημα ή πλημμέλημα.

    Στην πρώτη περίπτωση θα συλλαμβανόταν με τις διατάξεις του αυτοφώρου, στη δεύτερη, όπως και έγινε, αφέθηκε ελεύθερος και θα ακολουθηθεί η διαδικασία του σχηματισμού δικογραφίας, η οποία θα διαβιβασθεί στη βουλή προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία της άρσης της ασυλίας του και να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης.

    Τι είπε στις πρώτες δηλώσεις του

    «Το έκανα γιατί είναι μια βέβηλη έκθεση που προσβάλει το πρόσωπο της Παναγίας και των Αγίων» δήλωσε πριν από λίγο ο βουλευτής της Νίκης, Νίκος Παπαδόπουλος ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος λίγο πριν τις 5.00 το απόγευμα.

    Φλίγκος

    Σημείωσε μάλιστα για να δικαιολογήσει την πράξη του ότι με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενων συντηρούνται αυτά τα κτήρια και πληρώνονται οι μισθοί και έρχονται σχολεία για να βλέπουν οι μαθητές την εικόνα της Παναγίας σαν βαμπίρ…

    Οι δικηγόροι του έκαναν λόγο για παράνομη κράτηση καθώς όπως ανέφεραν το άρθρο 62 του Συντάγματος προβλέπει ότι ο βουλευτής δεν επιτρέπεται να περιορίζεται να φυλακίζεται ή να περιορίζεται αν δεν υπάρχει άδεια της Βουλής. Επί 5 ώρες προσποιούνταν ότι την υπόθεση χειριζόταν ο εισαγγελέας.

    Ο συνήγορος του κ. Παπαδόπουλου ισχυρίστηκε μάλιστα ότι σε βάρος του ασκηθηκε και σωματική βία όταν προσπάθησε να πάρει τον βουλευτή και να φύγουν από την Πινακοθήκη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πλάκα: Έκλεβαν τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας – 55χρονη είχε κρύψει πάνω από 1.200 ευρώ στο στόμα και τα μαλλιά της

    Σε πέντε συλλήψεις ατόμων που κατηγορούνται για κλοπές προχώρησαν...

    Ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία την ερχόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε το Κίεβο

    Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι η ανταλλαγή αιχμαλώτων και σορών στρατιωτών...

    Νέες ρυθμίσεις στα ενοίκια: Τι αλλάζει για κλειστά ακίνητα και εξοχικές κατοικίες

    Ένα από τα πιο πιεστικά κοινωνικά ζητήματα στην Ελλάδα παραμένει...

    Νέα εποχή για τις Πυραμίδες της Αιγύπτου: Το σχέδιο των $30 εκατ. που αλλάζει τον τουρισμό

    Μια νέα εποχή ξημερώνει για τις Πυραμίδες της Γκίζας, καθώς το εμβληματικό...