ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ: Οι καταθέσεις για την εκδρομή της ντροπής με το σπέρμα και τα ούρα

    Ημερομηνία:

    Δεν έχει κοπάσει ακόμη ο θόρυβος από την πενθήμερη εκδρομή της ντροπής μαθητών του Πειραματικού Λυκείου της Πάτρας στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της οποίας έγιναν αίσχη, όπως τότε είχε αποκαλύψει με αποκλειστικό της ρεπορτάζ η «Γνώμη»! Όπως τότε είχανε δημοσιεύσει επρόκειτο για την πενθήμερη εκδρομή μαθητών της Γ΄τάξης του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών που πραγματοποιήθηκε πριν τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη, με 17χρονο να φέρεται να εξαναγκάστηκε από συμμαθητές του -αγόρια και κορίτσια- να πιει «ποτό»… με ούρα και σπέρμα, ενώ βρίσκονταν σε δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν!

    Στις 8 Ιανουαρίου, με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά τις διακοπές και με εντολή της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευγενίας Πιερρή, ξεκίνησε η διαδικασία καταθέσεων όλων των εμπλεκομένων, ενώ έπεσαν και «καμπάνες» σε μαθητές κάποιοι εκ των οποίων… άλλαξαν και σχολικό περιβάλλον.

    Οι καταθέσεις που δόθηκαν από μαθητές αποκαλύπτουν όλα όσα συνέβησαν:

    Μαθητής περιγράφει το τι συνέβη στον συμμαθητή του: «Το ποτό περιείχε ‘’υλικά’’ σπέρμα και ούρα. Ο …έβαλε σπέρμα στο ποτήρι και ο… έβαλε ούρα στο μπουκάλι».

    Αλλος μαθητής ερωτηθείς σχετικά είπε: «Του έφερναν διάφορα ποτά να πιει, όπως βότκα και αναψυκτικά, αλλά και νερό και γενικά σε όλους έφερναν ποτά. Ακουσα πως σ΄ εκείνη τη στιγμή κάτι του είχαν βάλει μέσα, το ήπιε όμως με τη θέλησή του».

    Άλλος μαθητής που ήταν στο περιβόητο δωμάτιο 211 είπε: «Εδωσα νερό και χυμό πορτοκάλι ή βύσσινο. Εγώ δεν έπινα». Άλλη μαθήτρια που ήταν στο κόλπο της υποτιθέμενης «πλάκας» είπε:  «δεν είδα τέτοιο ποτό. Δεν υπήρχε τέτοιο ποτό… Ο… έπινε νερό, δεν ξέρω ποιος του το έδινε! «Ο …για δική του απόλαυση εκσπερμάτωσε στο ποτήρι και ο… ούρησε στο νιπτήρα. Το υλικό πετάχθηκε. Δεν άκουσα να ήθελαν να το χρησιμοποιήσουν για άλλους σκοπούς».

    proliptikes

    Οσο για τον φερόμενο ως εμπνευστή και παρασκευαστή του επίμαχου «ποτού», εκείνος ισχυρίστηκε: «εγώ έκανα μια πλάκα, το ποτήρι είχε νερό, στα παιδιά που ήμασταν μαζί στον… και στον… είπα ότι είχε σπέρμα, αλλά είχε νερό, δεν έφτιαξα τίποτα». Οταν ρωτήθηκε τελικά τι ποτό δόθηκε στο συμμαθητή του απάντησε: «Του δώσαμε νερό και ο… έκανε τον μεθυσμένο». Παραδέχθηκε πως συνέβαλε στη διάδοση της πληροφορίας για το «μίγμα» που φέρεται να παρασκεύασε, είδηση «που διογκώθηκε στο ξενοδοχείο», όπως υποστήριξε, αλλά στην πραγματικότητα δεν ίσχυε.

    Ο  17χρονος μαθητής στην κατάθεση του σχετικά με το περιστατικό εξαναγκασμού του από συμμαθητές του να καταναλώσει το «ακατάλληλο ποτό», περιγράφει λεπτομερώς τα όσα έγιναν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου το τελευταίο βράδυ της εκδρομής, ωστόσο δεν αναφέρει πως ήπιε το επίμαχο ποτό. «Εγώ πήγα στο δωμάτιο στις 3 περίπου το ξημερώματα, ήρθε πρόσκληση στο κινητό μου τηλέφωνο. Εκεί προσπαθούσαν να μου δώσουν ποτά η… και ο… Πιστεύω πως ήθελαν να με μεθύσουν για να μου δώσουν και το άλλο ποτό με το σπέρμα. Μάλλον μου έδωσαν λεμονάδα. Με πίεσαν δεν την ήπια όλη. Εκείνη τη στιγμή δεν ήμουν ζαλισμένος. Είχαν αρχίσει να με κοροϊδεύουν με παρατσούκλια από τη στιγμή που μπήκα στο δωμάτιο. Μου έφεραν και δεύτερο ποτό μου το έφερε ο… είχε κάτι πράσινο. Το πήρα, αλλά δεν το ήπια» Περιέγραψε όμως το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του από τον συμμαθητή του και πώς το δωμάτιο γέμισε αίματα.

    Η μητέρα του μαθητή είπε πως όταν ο γιος της επέστρεψε από την εκδρομή ήταν ταραγμένος. Το παιδί ανέφερε το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό, αλλά όχι για το ποτό, προσθέτοντας πως όσο περνούσαν οι ημέρες άρχισε να της λέει κάποια πράγματα. Ο πατέρας του τόνισε πως ο γιος του αμέσως μετά την πενθήμερη το ίδιο βράδυ που επέστρεψε στο σπίτι, δεχόταν πολλά μηνύματα «συγγνώμης» από «δήθεν» φίλους του και μαθητές της Γ’ Τάξης, υπό τον φόβο, όπως ισχυρίστηκε, πως το αγόρι θα πει τα όσα έγιναν στη σχολική εκδρομή.

    ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ

    Όπως η «Γνώμη» έγραψε πριν από δύο μήνες, για το περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα της 13ης Δεκεμβρίου 2024, το Συμβούλιο Διδασκόντων του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών έλαβε την απόφαση για επιβολή του παιδαγωγικού μέτρου της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος για έναν εκ των 14 εμπλεκόμενων, ενώ τουλάχιστον 12 μαθητές τιμωρήθηκαν με διήμερη ή τριήμερη αποβολή από το σχολείο.

    Στο μεταξύ, γονείς εμπλεκόμενων μαθητών φέρονται αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά κατά της ενδοσχολικής διαδικασίας, αλλά και της ενοχοποίησης των παιδιών τους.

    Να θυμίσουμε πώς επίσης όπως η «Γνώμη» αποκάλυψε, η εκδρομή της ντροπής  μπήκε και στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης, μετά την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, Νίκου Νικολάου, ο οποίος στις 20 Δεκεμβρίου έδωσε παραγγελία για διερεύνηση, ώστε να εξεταστεί η πιθανότητα τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων ποινικών αδικημάτων.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κώστας Κόκλας για τον θάνατο της Καίτης Κωνσταντίνου: Αυτή είναι η μοίρα των σπουδαίων ανθρώπων

    Ο Κώστας Κόκλας αποχαιρέτησε με δάκρυα στα μάτια την Καίτη Κωνσταντίνου, η...

    Πώς άλλαξαν τα πάντα σε 20 ημέρες – Από την ισχυρή οικονομία στους φόβους ύφεσης

    Μόλις πριν από 20 ημέρες, η Wall Street βρισκόταν...

    Συνελήφθη αστυνομικός στην Πάτρα μετά από καταγγελία για βασανισμό 85χρονου στο Νοσοκομείο Ρίου

    Αστυνομική αυθαιρεσία από ένστολο και «βάρβαρη» μεταχείριση του κατάκοιτου...

    Στα γυρίσματα της ακριβότερης σειράς στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης

    «Δύσκολη περίπτωση η Μαρίνα», μου λέει η Φωτεινή Πελούζο,...