Η καρμπονάρα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα ζυμαρικών, γνωστή για την πλούσια κρεμώδη σάλτσα της.

Αυτή η συνταγή συνδυάζει την κλασική καρμπονάρα με κοτόπουλο και τέσσερα τυριά, δημιουργώντας ένα γεύμα γεμάτο γεύση και αρώματα.
Υλικά για τη συνταγή
300 γρ. πένες ή άλλα ζυμαρικά της επιλογής σας
2 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
100 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί γκοργκοντζόλα (ή άλλο μπλε τυρί)
2 αυγά
1 κρόκος αυγού
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για το γαρνίρισμα)
Οδηγίες για τη συνταγή
Προετοιμασία των υλικών:

- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κοτόπουλο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα.
Σάλτσα:
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και τον κρόκο αυγού με την κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτουμε την παρμεζάνα, τη γραβιέρα, τη μοτσαρέλα και τη γκοργκοντζόλα και ανακατεύουμε καλά.
- Αλατοπιπερώνουμε.
Σύνθεση του πιάτου:
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο και το μπέικον.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη σάλτσα τυριών.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρά.
- Σερβίρουμε την καρμπονάρα αμέσως, γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό.
