TAΣΟΣ ΑΡΝΙΑΚΟΣ: Η άνοιξη ήρθε… φουριόζα!

    Ημερομηνία:

    Η άνοιξη κατέφθασε ζεστή και βιαστική, με σκόνη, ομίχλες και νοτιά, μα και με λασποβροχή.

    Πιο αναλυτικά, για την Τρίτη, 11 Μαρτίου, περιμένουμε το πρωί τοπικές ομίχλες και νεφώσεις πυκνότερες στα δυτικά, στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με πιθανές τοπικές ασθενείς λασποβροχές, δυνατούς νοτιάδες εντάσεως 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ, που ευνοούν την μεταφορά σκόνης από την Αφρική, καθώς και μέγιστες θερμοκρασίες που θα φτάσουν το μεσημέρι τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

    Την Τετάρτη, 12 Μαρτίου, περιμένουμε αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πυκνώνουν, με πιθανότητα το βράδυ και τη νύχτα  να πέσουν τοπικές λασποβροχές  στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην Μακεδονία και στην Θράκη. Θα πνέουν νοτιάδες, 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία, σε νέα μικρή άνοδο, θα φθάσει κατά μέσο όρο τους 25-26 βαθμούς.

    Την Πέμπτη, 13 Μαρτίου, περιμένουμε σύντομες και ασθενείς -κατά κανόνα- λασποβροχές στα δυτικά-βορειοδυτικά και στα βόρεια-βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Οι νοτιάδες προοδευτικά, πρώτα στα δυτικά και μετά στα ανατολικά, θα εξασθενήσουν, ενώ ο υδράργυρος θα παρουσιάσει μια πρόσκαιρη υποχώρηση 1-2 βαθμών.

    Τέλος, την Παρασκευή και το Σάββατο (14 και 15 Μαρτίου), αναμένεται νέα θερμή μεταφορά από την Αφρική, με τις βροχές  να σταματούν, τους  νοτιάδες να φτάνουν τα  7 μποφόρ και την  θερμοκρασία, σε νέα σημαντική άνοδο, να φτάνει το μεσημέρι του Σαββάτου – αραιών νεφώσεων επιτρεπουσών- στα ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου, που αντιστοιχούν σε θερμοκρασίες Μάιου. Η θερμοκρασία στην βόρεια Κρήτη θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς, που αντιστοιχούν σε  μέγιστες θερμοκρασίες Ιουνίου.

    Μόνο τα χελιδόνια λείπουν από το ανοιξιάτικο σκηνικό του ουρανού. Όμως, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες από τον πρόξενο μας στο Κάιρο είναι έτοιμα, με τα σακίδια στη πλάτη, στις ακτές της Αλεξάνδρειας και του Τομπρούκ της Αφρικής, για να ανέβουν στα βαγόνια της υπερταχείας αμαξοστοιχίας του νοτιά και να καταφθάσουν και φέτος ως οι  πρώτοι τουρίστες στην χώρα μας. Καλοδεχούμενα…

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εννέα φίλοι από την Πάτρα έφτιαξαν με μεράκι το πρώτο ελληνικό single malt ουίσκι

    Το πρώτο single malt ουίσκι στην Ελλάδα δημιούργησε μια παρέα εννέα φίλων από την Πάτρα, οι...

    Η Πάτρα απέκτησε περίπτερα του μέλλοντος…! Δείτε τα σημεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b7-%cf%80%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%ad%ce%ba%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b5-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af%cf%80%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%bd/

    Πάτρα: Εκκλησία είχε νοικιάσει κτίριο σε ιδιοκτήτη γνωστού καφέ αλλά…. βρέθηκε με έξωση! Ολες οι λεπτομέρειες

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%b5%ce%ba%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%af%cf%87%ce%b5-%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%b9%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9-%ce%ba%cf%84%ce%af%cf%81%ce%b9%ce%bf/

    Πάτρα: Κλείνει γνωστό super market κοντά στο κέντρο – Τι θα γίνει με το προσωπικό

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%cf%8c-super-market-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-%cf%84%ce%b9/