Ιταλικό κέικ με καρύδια: Συνταγή με τρία υλικά

    Ημερομηνία:

    Τη συνταγή για αυτό το κέικ, την ανέσυρα από ένα παλιό βιβλίο μαγειρικής, που βρήκα στο σπίτι μιας πολυταξιδεμένης θείας μου.

    Ξεφυλλίζοντας το “The River Cafe Cookbook Easy” —ένα βιβλίο μαγειρικής εμπνευσμένο από την ιταλική εξοχή— βρήκα μια συνταγή για ένα κέικ με καρύδια, που ονομαζόταν Torta di Noci, από την Καλαβρία.

    Ομολογώ ότι ήμουν δύσπιστη την πρώτη φορά που το επιχείρησα, αλλά όταν ένιωσα το μαχαίρι να κόβει την κρούστα, από το πρώτο κομμάτι και όταν δοκίμασα την υγρή υφή, ήξερα ότι αυτή η συνταγή, ήταν ιδιαίτερη.

    Το κομψό αυτό κέικ, που είναι εξαιρετικό για αρχάριους ζαχαροπλάστες, δεν λειτουργεί μόνο με καρύδια, αλλά και με ασπρισμένα αμύγδαλα και ασπρισμένα φουντούκια.

    Υλικά:

    • 340 γραμμάρια καρύδια
    • 4 μεγάλα αυγά
    • 200 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη

    Εκτέλεση:

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

    Φλίγκος

    Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντάς τη να κρεμαστεί στις δύο πλευρές, ώστε να μπορούμε να τις σηκώσουμε για να βγάλουμε το κέικ από το ταψί, αφού ψηθεί.

    Χτυπάμε τα καρύδια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να χοντρο-αλεστούν και τους αφήνουμε στην άκρη.

    Χωρίζουμε τα ασπράδια και τους κρόκους.

    Χτυπάμε τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη (1/2 φλιτζάνι) μέχρι να σφίξουν.

    Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.

    Με σπάτουλα σιλικόνης διπλώνουμε απαλά το αλεσμένο καρύδι, στο μείγμα των κρόκων αυγού, μέχρι να ενωθούν πλήρως.

    Στη συνέχεια διπλώνουμε απαλά στο μείγμα, κρόκων και καρυδιών, τα ασπράδια, σε δύο δόσεις, χωρίς να ανακατέψουμε για πολλή ώρα.

    Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 35 λεπτά, μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι από το κέντρο του κέικ.

    Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά και ύστερα σηκώνουμε τη λαδόκολλα από τις άκρες, για να βγάλουμε το κέικ από το ταψί.

    Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη για να το σερβίρουμε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Το βουλκανιζατέρ που εφημερεύει την Κυριακή

    Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου μας...

    Αυτή είναι η νέα μονάδα για καρκινοπαθείς που χάρισε στο Νοσοκομείο Ρίου, η Μαριάννα Λάτση – ΦΩΤΟ

    Τη νέα δωρεά της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ανακοίνωσε στις...

    Μύκητες: Η αόρατη απειλή «που μας τρώει από μέσα» – Πόσο πιθανό είναι να ζήσουμε πραγματικά το «The Last of Us»

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%bc%cf%8d%ce%ba%ce%b7%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b7-%ce%b1%cf%8c%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%ae-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%84%cf%81%cf%8e%ce%b5%ce%b9/