Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ζήτησε την απόφαση αθώωσης της εισαγγελέα Κέρκυρας για τις χαμένες δικογραφίες

    Ημερομηνία:

    Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ζήτησε την άμεση καθαρογράφηση και καταχώριση της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Κέρκυρας με την οποία κρίθηκε αθώα πρώην Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας, για χαμένες δικογραφίες.Αναλυτικότερα, από το Εφετείο Κέρκυρας κρίθηκε αθώα η πρώην προϊσταμένη Εισαγγελέας Κερκύρας για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, καθώς το δικαστήριο διέγνωσε ανυπαρξία δόλου στο πρόσωπό της.

    Να σημειωθεί ότι σε βάρος της εισαγγελέα Κέρκυρας είχε ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας και υπεξαγωγή εγγράφων.

    Σε πρώτο βαθμό η πρώην Εισαγγελέας είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 5 ετών ενώ αθώα είχε κριθεί η τέως αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας της Εισαγγελίας, που κατηγορούνταν για συνέργεια.

    Η υπόθεση είχε να κάνει με «την εξαφάνιση και παραγραφή τουλάχιστον 154 κακουργημάτων και εκατοντάδων πλημμελημάτων».

    Η όλη υπόθεση που καταγγέλθηκε ότι προσομοιάζει με δράση υποτιθέμενου «παραδικαστικού κυκλώματος» στην Κέρκυρα και οδήγησε τελικά εκτός δικαστικού σώματος την πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Κέρκυρας , με απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και χωρίς δικαίωμα να εργαστεί στο δημόσιο.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ – Μέριμνα θηλέων: Σκέψη να μεταφερθούν σε άλλο ίδρυμα οι δύο ανήλικες που απέδρασαν (Max)

    Στο ίδιο έργο θεατές και µάλιστα σε διάστηµα λίγων...

    Κοντογεώργης: Τον Σεπτέμβρη θα έχουμε σημαντικές φοροαπαλλαγές που θα αφορούν τη μεσαία τάξη

    «Στόχος της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι να επιστρέφει...

    Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ 3ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ: Μου ‘σωσε το παιδί ο Πυροσβέστης και ο Ηλιάδης

    Στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ εξακολουθεί να νοσηλεύεται το τριών ετών παιδί,...

    Ανελκυστήρες πολυκατοικιών: Όλα όσα πρέπει να γίνουν έως τις 30 Ιουνίου 2025

    Σε αγώνα δρόμου έχουν αποδυθεί διαχειριστές πολυκατοικιών σε όλη τη χώρα,...