Συνταγή για καλαμαράκια τηγανητά με μυρωδικά

    Ημερομηνία:

    Τα τηγανητά καλαμαράκια είναι ένα αγαπημένο πιάτο της ελληνικής κουζίνας, ιδανικό για ορεκτικό ή συνοδευτικό. Ακολουθεί μια εύκολη και νόστιμη συνταγή. Σερβίρετε τα καλαμαράκια αμέσως μετά το τηγάνισμα, για να είναι πιο τραγανά.

    Υλικά για τη συνταγή

    • 500 γρ. καλαμαράκια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
    • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
    • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
    • Αλάτι και πιπέρι
    • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    • Λεμόνι, κομμένο σε φέτες (για το σερβίρισμα)

    Οδηγίες για τη συνταγή

    1. Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
    2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ρίγανη, το θυμάρι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
    3. Βάζουμε τα καλαμαράκια στο μπολ με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
    4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα.
    5. Τηγανίζουμε τα καλαμαράκια σε δόσεις, για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
    6. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.
    7. Σερβίρουμε τα καλαμαράκια ζεστά, με φέτες λεμονιού και επιπλέον μυρωδικά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Τα χόρτα “καλύπτουν” τον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου

    Τα χόρτα και το… πράσινο σκεπάζουν το πεζοδρόμο της...

    Μισθωτοί – ελεύθεροι επαγγελματίες: Ιδιο εισόδημα, διαφορετικός φόρος

    Παράγουν, φορολογούνται στην πηγή, δεν μπορούν να αποκρύψουν εισοδήματα...

    GPI: Αυτές είναι οι δέκα πιο ειρηνικές χώρες στον κόσμο

    Το τελευταίο διάστημα, η διεθνής ειρήνη έχει αποκτήσει νέα...

    Βαρύ κόστος για τις επιχειρήσεις από τη φορολογική Βαβέλ

    Περί τις 40 οικονομικές επιβαρύνσεις υφίστανται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις,...