Συνταγή για καλαμαράκια τηγανητά με μυρωδικά

    Ημερομηνία:

    Τα τηγανητά καλαμαράκια είναι ένα αγαπημένο πιάτο της ελληνικής κουζίνας, ιδανικό για ορεκτικό ή συνοδευτικό. Ακολουθεί μια εύκολη και νόστιμη συνταγή. Σερβίρετε τα καλαμαράκια αμέσως μετά το τηγάνισμα, για να είναι πιο τραγανά.

    Υλικά για τη συνταγή

    • 500 γρ. καλαμαράκια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
    • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
    • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
    • Αλάτι και πιπέρι
    • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    • Λεμόνι, κομμένο σε φέτες (για το σερβίρισμα)

    Οδηγίες για τη συνταγή

    1. Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
    2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ρίγανη, το θυμάρι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
    3. Βάζουμε τα καλαμαράκια στο μπολ με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
    4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα.
    5. Τηγανίζουμε τα καλαμαράκια σε δόσεις, για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
    6. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.
    7. Σερβίρουμε τα καλαμαράκια ζεστά, με φέτες λεμονιού και επιπλέον μυρωδικά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Με αλεξίσφαιρο στον εισαγγελέα ο 23χρονος από το ματωμένο γλέντι στην Κρήτη – Ποιος είναι ο βασικός ισχυρισμός του

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός δράστης αναμένεται να ζητήσει...

    Συνταγή για χοιρινό φιλέτο γεμιστό με βερίκοκα, μήλα και τζίντζερ

    Συνταγή - Αυτό το γεμιστό χοιρινό φιλέτο είναι ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει μικρούς...

    Το Μ1117, ο Κένταυρος, ο Υπερίων και η Ασπίδα του Αχιλλέα: Τα νέα οπλικά συστήματα που εντυπωσίασαν στην Θεσσαλονίκη

    Στη σημερινή στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2025 στη Θεσσαλονίκη παρουσιάσθηκε...