Εθνική Ελλάδας: Η “γαλανόλευκη” θα παίξει διπλά νοκ-άουτ ματς μετά από 8 χρόνια

    Ημερομηνία:

    Η Εθνική Ελλάδας έχει στρέψει την προσοχή της στα παιχνίδια με τη Σκωτία την Πέμπτη (20/3, 21:45) και την Κυριακή (23/3, 19:00) για τα playoffs του Nations League με στόχο την άνοδο στη League A για πρώτη φορά στην ιστορία της.

    Οι δύο αγώνες απέναντι στους Σκωτσέζους σηματοδοτούν και την επιστροφή της “γαλανόλευκης” σε διπλά νοκ-άουτ παιχνίδια για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν οκτώ χρόνια.

    Συγκεκριμένα, η Εθνική Ελλάδας έπαιξε για τελευταία φορά σε διπλές νοκ-άουτ αναμετρήσεις τον Νοέμβριο του 2017 απέναντι στην Κροατία για τα playoffs του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

    Η “γαλανόλευκη”, με προπονητή τότε τον Μίχαελ Σκίμπε είχε ηττηθεί με 4-1 από τους Κροάτες στις 9 Νοεμβρίου στο Μάξιμιρ του Ζάγκρεμπ. Στον επαναληπτικό στο “Γ. Καραϊσκάκης” στις 12 Νοεμβρίου, Ελλάδα και Κροατία είχαν μείνει στο 0-0.

    Έκτοτε η Εθνική Ελλάδας έπαιξε άλλα δύο νοκ-άουτ ματς, αλλά μονά, πέρσι τέτοιον καιρό για τα playoffs του Euro της Γερμανίας. Η “γαλανόλευκη” του Γκας Πογέτ νίκησε 5-0 το Καζακστάν στην “OPAP Arena”, ωστόσο έμεινε στο 0-0 εκτός έδρας με τη Γεωργία και τελικά γνώρισε τον αποκλεισμό με 4-2 στα πέναλτι.

    Αξίζει να σημειωθεί πως από τα δύο παιχνίδια εκείνα απέναντι στην Κροατία, στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για τις αναμετρήσεις με τη Σκωτία βρίσκονται δύο ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Ρέτσο και τον Δημήτρη Κουρμπέλη, ενώ παρών ήταν και ο Τάσος Μπακασέτας που τώρα δεν βρίσκεται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα λόγω τραυματισμού.

    Στην Εθνική Ομάδα τότε αγωνιζόταν ακόμη και ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος πλέον βρίσκεται στο πλευρό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ως ο επικεφαλής της Εθνικής Ανδρών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 3/7/2025

    16:30 Novasports 6HD Μαρία Σάκκαρη – Έλενα Ριμπάκινα Wimbledon...

    ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΓΙΑ: Τούμπαρε αμάξι του Δήμου – Επέβαιναν 3 εργαζόμενοι – ΦΩΤΟ

    Μία υπάλληλος του “Βοήθεια στο Σπίτι” η οδηγός του...

    Δυσκοιλιότητα: Τα 6 φρούτα που προσφέρουν ανακούφιση, σύμφωνα με γαστρεντερολόγο του Χάρβαρντ

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%b4%cf%85%cf%83%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bb%ce%b9%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%b1-6-%cf%86%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%bf/