Δράση καθαρισμού και ευαισθητοποίησης στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου, από τον Δήμο Πατρέων και τον Κοινωνικό του Οργανισμό

    Ημερομηνία:

    Με στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για όσους και όσες διαμένουν στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου, το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πατρέων, το οποίο λειτουργεί ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου (ΚΟΔΗΠ), συμμετείχε στην επιχείρηση καθαρισμού, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, 18 Μαρτίου, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού, καθώς και της  Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μελετών Έργων Πρασίνου του Δήμου Πατρέων.

    Ο σκοπός της δράσης αυτής ήταν διττός, καθώς αφορούσε τόσο στη βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου όσο και στην ευαισθητοποίηση των διαμενόντων σχετικά με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, με τον αντίκτυπο να αποτιμάται ως θετικός.

    Στελέχη του ΚΟΔΗΠ, από το Παράρτημα Ρομά, υποστήριξαν την δράση καθ’ όλη τη διάρκειά της, συνδράμοντας τις υπηρεσίες του Δήμου και ενημερώνοντας παράλληλα τους διαμένοντες στον καταυλισμό, για τις δικές τους πλέον ενέργειες, που θα τους επιτρέψουν να διατηρήσουν το αποτέλεσμα.

    Η παρέμβαση ήταν σημαντική ως προς τη διάσταση της ευαισθητοποίησης που πέτυχε, αναφορικά με το ρόλο της αυτενέργειας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των μελών της.

    Ο ΚΟΔΗΠ ευχαριστεί θερμά τους εργαζόμενους του Δήμου, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα του και συμμετείχαν στην συγκεκριμένη δράση.

    Σημειώνεται, ότι ο Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, αξιοποιώντας χρηματοδότηση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2021-2027», δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, ΕΣΠΑ 2021-2027.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Αγριο ξύλο κακοποιού με αστυνομικό! Είχε μαχαίρι με σιδερογροθιά

    Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Ρίο Πατρών, από αστυνομικούς...

    Πώς η πολύωρη δουλειά γραφείου επιβάρυνε και τους… αρχαίους Αιγυπτίους

    Από τα προβλήματα στη μέση μέχρι την καταπόνηση των...

    Οκτώ αλλοδαποί από τη Μιανμάρ μέσω Αλβανίας είχαν προορισμό τη Μανωλάδα!

    Οκτώ αλλοδαπούς, υπηκόους Μιανμάρ, και τον ημεδαπό που τους...