Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει στον Πολυχώρο Αιγίου, τη θεατρική παράσταση «Ο Γέρος του Μωριά»

    Ημερομηνία:

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει την Κυριακή, 23 Μαρτίου 2025 στις 9:00 μ.μ. στον Πολυχώρο Αιγίου, τη θεατρική παράσταση «Ο Γέρος του Μωριά».

    Φλίγκος

    Πρόκειται για μια παράσταση ιστορικού περιεχομένου, στην οποία ο Κολοκοτρώνης ξεδιπλώνει τη ζωή του στον Τερτσέτη, για να γράψει την αυτοβιογραφία του. Ο ήρωας μιλάει για όλη την πορεία της ζωής του αλλά και για όλα τα γεγονότα που σημάδεψαν την επανάσταση. Μια παράσταση μεστή, που οι ιστορικές αναφορές δεν αποδυναμώνουν τη θεατρική δομή της. Ένα έργο για όλες τις ηλικίες, μιας και ο θεατής βλέπει να ξεδιπλώνεται μπροστά του όλη η επανάσταση που ήταν ο σταθμός του Ελληνικού κράτους. Στην παράσταση πρωταγωνιστεί ο Αλμπέρτο Εσκενάζη, ως Κολοκοτρώνης και ο Γιώργος Τριανταφύλλου, ως Τερτσέτης, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Καλατζόπουλος.

    ICECAP

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Παναγιώτης Μπράμος, δήλωσε ότι η Περιφέρεια στηρίζει εκδηλώσεις που αναδεικνύουν σημαντικές προσωπικότητες που πρωταγωνίστησαν στην Ελληνική Επανάσταση. «Η ανάδειξη ιστορικών προσωπικοτήτων της Ελληνικής Επανάστασης είναι προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, γι’ αυτό και στηρίζουμε ποιοτικές εκδηλώσεις που συνδυάζουν την τέχνη με την εκπαίδευση. Η διαφύλαξη της ιστορικής ταυτότητας, μέσα από τον πολιτισμό, είναι σταθερή μας επιδίωξη», δήλωσε.

    Συντελεστές: Κείμενο: Αλμπέρτο Εσκενάζη, Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος, Σκηνικά- Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος Μουσική Επιμέλεια: Κώστας Μπίγαλης

    Διανομή: Κολοκοτρώνης: Αλμπέρτο Εσκενάζη, Τερτσέτης: Γεώργιος Τριανταφύλλου

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Περιβαλλοντική Δράση από το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων – ΦΩΤΟ

    Μια ξεχωριστή περιβαλλοντική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν...

    Νίκος Ρωμανός: Στη φυλακή για ακόμη έξι μήνες για την έκρηξη στη γιάφκα των Αμπελοκήπων

    Την εξακολούθηση της προσωρινής κράτησης του Νίκου Ρωμανού και των υπολοίπων...

    9 Μαΐου 1945 / Η ημέρα που παραδόθηκαν οι ναζί

    Η 9η  Μάη είναι η ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης,...