ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Σαφή και έντονη επιδείνωση, παρά τις μικρές βελτιώσεις, παρουσιάζει η ασθένεια του καρκίνου στη χώρα μας»

    Ημερομηνία:

    Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα «Σοβαρά ελλείμματα παρουσιάζει η πολιτική υγείας της κυβέρνησης στο πεδίο της αντιμετώπισης του καρκίνου, με σταθερούς ηττημένους τους καρκινοπαθείς» κατέθεσε με τις συνυπογραφές δεκαπέντε (15) βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

     Η ερώτηση στηρίζεται στην έκθεση του ΟΟΣΑ με τίτλο «Προφίλ χωρών για τον καρκίνο, Ελλάδα 2025», η οποία αποκαλύπτει τα ελλείμματα, τις δυσκολίες και τις αναποτελεσματικότητες της ασκούμενης δημόσιας πολιτικής υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας του καρκίνου στην χώρα.

    Φλίγκος

    Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα πληθυσμιακής υγείας το οποίο δυστυχώς αφορά ολοένα και περισσότερους κατοίκους της χώρας και τις οικογένειές τους, ζήτημα για το οποίο απαιτείται ανθρωποκεντρική πολιτική με έμφαση την πρόληψη, την έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση και την ταχεία και όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική θεραπεία και αποκατάσταση.

    Με άλλα λόγια μια δημόσια πολιτική υγείας η οποία να βασίζεται σε ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλά και σύγχρονων και επικαιροποιημένων κλινικών και κέντρων καρκίνου σε νοσοκομειακό επίπεδο, καθώς και δημόσια κέντρα αποκατάστασης των νεοπλασματικών ασθενών.

     Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιμένει στην ισχυροποίηση και ενδυνάμωση ενός δημόσιου και δωρεάν Εθνικού Συστήματος Υγείας, εκτός λογικών κερδοφορίας και οικονομικίστικου management, ως κεντρικού πυλώνα πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης των ανθρώπων που πάσχουν από καρκίνο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σενάρια για ερημοποίηση της μισής Ελλάδας: Το 50% του νερού χάνεται πριν τη βρύση

    Στο εφιαλτικό αύριο που ξημερώνει για την Ελλάδα, η υπερβολική...

    Tι δείχνει έρευνα για τους άνδρες που κερδίζουν λιγότερα χρήματα από τις γυναίκες τους

    Οι έρευνες δείχνουν ότι τα χρήματα που κερδίζουμε μπορούν...

    Στις 11 Ιουνίου στην Πάτρα οι Νίκος Πορτοκάλογλου και Γιάννης Κότσιρας

    Το φετινό καλοκαίρι, δύο από τους σημαντικότερους και πιο...

    ΔΕΔΔΗΕ: Έρχονται 2.760.000 έξυπνοι μετρητές – Πότε θα αντικατασταθούν σε όλη τη χώρα

    Στην προμήθεια 2.760.000 έξυπνων μετρητών νέας γενιάς και νέου κεντρικού συστήματος Meter...