ΠΑΤΡΑ: Καλύτερα ο 9χρονος που νοσηλεύεται με covid

    Ημερομηνία:

    Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Πατρών συνεχίζει να νοσηλεύεται ένα 9χρονο παιδί, που έχει προσβληθεί από κορωνοϊό. Ομως η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και σταθερή όπως μας είπε η επίκουρος καθηγήτρια λοιμωξιολογίας Καρολίνα Ακινόσογλου.

    «Βγήκε θετικό μετά από εμένα. Με συμπτώματα, πυρετό. Έντονο πυρετό, υψηλό. Μιλούσα με γιατρό, τον είδαν στο Ρίο το Σάββατο. Δεν τους ανησύχησε κάτι στις εξετάσεις και με έδιωξαν», αναφέρει η μητέρα του.

    Ο πυρετός όμως δεν υποχωρούσε. Και μόλις άρχισε να εμφανίζει επιπλοκές και στην αναπνοή του, οι γονείς ξαναπήγαν εσπευσμένα το παιδί στο νοσοκομείο. Αυτή τη φορά η εισαγωγή του στην εντατική ήταν επιβεβλημένη.

    Αυτό που ερευνάται είναι αν το παιδί έχει προσβληθεί από το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος με το δείγμα του να έχει ήδη αποσταλεί στην Αθήνα για εργαστηριακό έλεγχο.

    Ο 9χρονος εισήχθη στον θάλαμο αρνητικής πίεσης στις 11 :00 το πρωι της Τρίτης. Το παιδί δεν έχει διασωληνωθεί, αλλά του παρέχεται οξυγόνο με τη μέθοδο του «high flow».

    Σύμφωνα με τους γιατρούς είναι μεν σοβαρά αλλά είναι αισιόδοξοι πως θα ξεφύγει από αυτό.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τρεις νεκροί στην Τενερίφη σε δυστυχήματα λόγω σφοδρής θαλασσοταραχής

    Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο σε...

    Χρήσιμα tips για να γίνει το παιδί καλύτερος μαθητής

    Στην εποχή της τεχνολογίας, οι οθόνες αποτελούν καθημερινό κομμάτι...

    Αυτό είναι το μεγάλο λάθος που κάνουν οι γονείς όταν μιλούν στα παιδιά τους για το σεξ

    Όταν έρχεται η στιγμή να μιλήσουν στα παιδιά τους...

    Γιατί, παρόλο που δεν θέλει να είναι μαζί σας, δεν σας αφήνει να φύγετε;

    Μπορεί να σας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει σχέση...