Συνταγή για καρμπονάρα με κοτόπουλο: Πιο ελαφριά, το ίδιο νόστιμη

    Ημερομηνία:

    Η καρμπονάρα με κοτόπουλο είναι μια δημοφιλής παραλλαγή της γνωστής, πλούσιας, ιταλικής σάλτσας.

    Σε αυτή τη συνταγή τα κομμάτια κοτόπουλου, υποκαθιστούν το λιπαρό guanciale, ή το μπέικον, κατά την ελληνική εκδοχή.

    Η καπνιστή γεύση του αλλαντικού, μπορεί να δοθεί με την προσθήκη καπνιστής πάπρικας, στη σάλτσα.

    Η κρεμώδης σάλτσα φτιάχνεται, κλασικά, ανακατεύοντας αυγά και παρμεζάνα με τα βρασμένα ζυμαρικά και με λίγο ζεστό νερό από το βρασμό των ζυμαρικών.

    Τα καλύτερα ζυμαρικά για την κλασική καρμπονάρα, ή την εναλλακτική με το κοτόπουλο, είναι, συνήθως, ένα μακρύ ζυμαρικό όπως σπαγγέτιλιγκουίνι ή μπουκατίνι. Εγώ προτιμώ το σπαγγέτι, που είναι το συνηθέστερο και είναι για κάποιο λόγο αυτό που χρησιμοποιείται κατά κόρον.

    Υλικά:

    • 1 κουταλιά της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
    • 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα ή πεκορίνο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
    • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι , χωρισμένο
    • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
    • 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένο σε μικρές μπουκιές
    • 1/2 κιλό σπαγγέτι

    Εκτέλεση:

    Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα περίπου 3 λίτρα νερό και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι σε δυνατή φωτιά, να βράσει. Προχωρούμε στα επόμενα βήματα όσο περιμένουμε να πάρει βράση το νερό.

    Φλίγκος

    Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε τα αυγά, την παρμεζάνα και 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι. Αφήνουμε στην άκρη.

    Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο.

    Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει γύρω-γύρω και να ψηθεί, για 7 με 8 λεπτά.

    Ρίχνουμε και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.

    Βγάζουμε το κοτόπουλο σε μπολ, σβήνουμε τη φωτιά, αλλά δεν πλένουμε το τηγάνι, γιατί σε αυτό θα φτιάξουμε την καρμπονάρα.

    Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία.

    Αφαιρούμε 1 φλιτζάνι από το νερό του βρασμού και αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα βάζουμε, όσο είναι ακόμα ζεστά, στο τηγάνι.

    Χτυπάμε 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό βρασμού, στο μείγμα των αυγών, προσθέτουμε και την καπνιστή πάπρικα και περιχύνουμε τα ζυμαρικά.

    Ανακατεύουμε από το κέντρο του τηγανιού, προς τα έξω, με λαβίδα, προσθέτοντας περισσότερο ζεστό νερό ώστε να έχουμε, μια γυαλιστερή, κρεμώδη και λεία σάλτσα που να επικαλύπτει τα σπαγγέτι.

    Μπορεί να καταλήξετε να χρησιμοποιήσετε και ολόκληρο το φλιτζάνι!

    Σερβίρουμε με περισσότερο τριμμένο τυρί και πιπέρι.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νέα εποχή για τις Πυραμίδες της Αιγύπτου: Το σχέδιο των $30 εκατ. που αλλάζει τον τουρισμό

    Μια νέα εποχή ξημερώνει για τις Πυραμίδες της Γκίζας, καθώς το εμβληματικό...

    Nτουμπάι… οι παραλίες της Αττικής – Ξαπλώστρα 320 ευρώ με κράτηση και dress code

    Το μπάνιο στη θάλασσα στην Αττική κοστίζει πλέον όσο ένα αεροπορικό...

    Αγίου Πνεύματος: Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ τη Δευτέρα

    Κανονικά λειτουργούν καταστήματα και σούπερ μάρκετ τη Δευτέρα (09/06)...

    Τα τέσσερα ζώδια που μεγαλώνουν εκπληκτικά παιδιά

    Κάθε ζώδιο προσεγγίζει διαφορετικά την ανατροφή των παιδιών του....