Επιστολή στη Λίνα Μενδώνη από το Αγιο Ορος… για την έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη

    Ημερομηνία:

    Στην επιστολή, που φέρει ημερομηνία 26 Μαρτίου 2025 και υπογράφεται από αντιπροσώπους όλων των Ιερών Μονών της Αθωνικής Πολιτείας, γίνεται σαφής λόγος για πρόκληση και βλασφημία, καθώς έργα της έκθεσης «περιέχουν απροκάλυπτη περιφρόνηση και εμπαιγμό της Ιεράς Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού».

    Φλίγκος

    «Διερωτώμεθα πώς δύναται το Κράτος να τα προβάλλει…»

    «Διερωτώμεθα, πώς εν τη ιερά ημών Πατρίδι, ένθα η Ορθοδοξία αποτελεί το πνευματικόν θεμέλιον του Γένους, δύνανται να προβάλλωνται τοιαύτα βλάσφημα και προσβλητικά έργα, και δη υπό την αιγίδα του Κράτους».

    «Ευσεβάστως και εγκαρδίως Σας παρακαλούμεν όπως μεριμνήσητε, ίνα μη επαναληφθώσι τοιαύται απαράδεκτοι προσβολαί κατά της Πίστεώς μας και της Ορθοδόξου ευσεβείας του λαού μας».

    Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΓΗΚΕ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE. ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ.

    Επιστολή στη Λίνα Μενδώνη από το Αγιο Ορος... για την έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Starlink του Ελον Μασκ φέρνει το διαστημικό ίντερνετ στην Ινδία

    Η εταιρεία δορυφορικού διαδικτύου του Έλον Μασκ, Starlink, έλαβε ρυθμιστική έγκριση από τις ινδικές...

    ΑΠΕ: Ενας… γίγαντας ετοιμάζεται να κατακτήσει τις θάλασσες

    Στον κόσμο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας τα ρεκόρ σπάνε πλέον εύκολα....

    Λειψυδρία στην Ελλάδα: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν το φετινό καλοκαίρι

    Την ανάγκη να περιοριστεί η σπατάλη, αλλά όχι η...

    Νέα τεχνολογία: Σημαδούρα που αντλεί ενέργεια από τα κύματα, βασισμένη στη λειτουργία της καρδιάς

    Αποτελώντας το 71% της επιφάνειας της Γης, οι ωκεανοί συνιστούν μία...