ΠΑΤΡΑ: Στοιβάζονται οι υπάλληλοι στα δικαστήρια – ΗΧΗΤΙΚΟ

    Ημερομηνία:

    Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στις δικαστικές υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου, μετά από την εγκατάσταση και της Δικαστικής Αστυνομίας στον χώρο αυτόν.

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων Χρήστος Δαραμούσκας  «οι υπάλληλοι των διαφόρων δικαστικών υπηρεσιών που εργάζονται εκεί, είναι αναγκασμένοι να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλων σε γραφεία δέκα και δεκαπέντε τετραγωνικών».

    Το πρόβλημα της χωρητικότητας στις αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου υπήρχε και πριν από την σύσταση της Δικαστικής Αστυνομίας. Πλέον όμως έχει γίνει ακόμα πιο έντομο, δυσκολεύοντας στην πράξη την δουλειά των δικαστικών υπαλλήλων που εργάζονται ανάμεσα σε στοίβες από χαρτιά και ογκώδους φακέλους.

    Η Δικαστική Αστυνομία στην Πάτρα απαρτίζεται από 11 άτομα με τους εφτά από αυτούς να εργάζονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών (ανάμεσα τους και ο προϊστάμενος τους) και τους τέσσερις στην Εισαγγελία Εφετών.

    Στις αρμοδιότητες τους είναι η φύλαξη του  Δικαστικού Μεγάρου, η εύρυθμη λειτουργεία του χώρου και των αιθουσών του, αλλά και η επίδοση των δικογραφιών κα των δικαστικών κλήσεων. «Δεν έχουμε κανένα θέμα με τη σύσταση της Δικαστικής Αστυνομίας. Όμως ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει ότι η σύσταση της δεν μας έχει αποφορτίσει από τον όγκο της δουλειάς μας.

    Αυτό που λέμε προς τους αρμοδίους είναι ότι δεν είναι δυνατόν να συστήνεται ένα νέο όργανο και μην φροντίζουν να του μισθώσουν ένα δικό του ξεχωριστό και αυτόνομο χώρο από το να το φορτώνουν στο ήδη επιβαρυμένο από πλευράς χωρητικότητας Δικαστικό Μέγαρο» αναφέρει ο κ. Δαραμούσκας.

    Όλα αυτά τη στιγμή που η μεταστέγαση τριών δικαστικών υπηρεσιών που αυτή τη στιγμή βρίσκονται διασκορπισμένες σε τρία διαφορετικά κτίρια, στο νεοκλασικό κτίριο του πρώην δημαρχιακού Μεγάρου, στην συμβολή των οδών Μαιζώνος και Βότση, δείχνει να καθυστερεί αρκετά.

    «Δεν έχουν καν ξεκινήσει οι εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου. Αυτό είναι το μόνο που γνωρίζουμε» τονίζει ο κ. Δαραμούσκας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρα από  το ζήτημα της χωρητικότητας οι δικαστικές υπηρεσίες της Πάτρας αντιμετωπίζουν και σοβαρό πρόβλημα με το μικρό αριθμητικά έμψυχο δυναμικό και την υποστελέχωση, κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη δουλειά τους.

    Για το θέμα αυτό μίλησε ο Χρήστος Δαραμούσκας στον Max και στην Δήμητρα Μπαλαφούτη. Ακούστε το ηχητικό:

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Παγκόσμια Αναγνώριση για το ΕΑΠ – Κατατάχτηκε στην Κορυφή των Ανοικτών Πανεπιστημίων όλου του κόσμου

    Σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη Webometrics Ranking of World Universities για το...

    Παρέμβαση Γ. Παπανδρέου για την πορεία της υλοποίησης και την αύξηση του κόστους της Πατρών – Πύργου

    Με πρωτοβουλία του πρώην Πρωθυπουργού και Βουλευτή Αχαΐας του...

    Το κόλπο που διώχνει τις μύγες χωρίς κόπο και χημικά – Λειτουργεί;

    Καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται τους θερινούς μήνες, η ανάγκη...