Σπαγγέτι με χταπόδι, κουκουνάρι και σταφίδες

    Ημερομηνία:

    Υλικά

    • 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
    • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
    • 60γρ. κουκουνάρι
    • 60ml λευκό κρασί
    • 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
    • 3 πλοκάμια χταποδιού, βρασμένα*
    • 40γρ. σταφίδες μαύρες
    • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • 500γρ. σπαγγέτι
    • 30γρ. βούτυρο
    • 50γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
    • ανθό αλατιού, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
    • Βάζετε τα πλοκάμια (ή ολόκληρο το χταπόδι καθαρισμένο) σε μια κατσαρόλα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά, με 1/2 φλιτζάνι νερό – όχι παραπάνω γιατί θα βγάλουν και αυτά νερό. Ωστόσο, αν εξατμιστεί το νερό και δεν έχουν μαγειρευτεί τελείως, προσθέτετε λίγο νερό επιπλέον. Στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσουν. Αν θέλετε, αφαιρείτε τη μεμβράνη που τα περιβάλλει και τα κόβετε σε ροδέλες.

    Μια μακαρονάδα με χταπόδι, που θα σάς κάνει να νιώσετε ότι βρίσκεστε σε καλοκαιρινή ραστώνη απολαμβάνοντάς την σε ταβερνάκι δίπλα στο κύμα.

    Βήμα 1

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι και το κουκουνάρι για 2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα.

    Βήμα 2

    Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνετε τις ντομάτες αφήνοντάς τες να πάρουν βράση. Προσθέτετε το χταπόδι κομμένο σε λεπτές φέτες, τις σταφίδες, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει και να μελώσει.

    Βήμα 3

    Στο μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζετε τα σπαγγέτι για 3-4 λεπτά. Τα σουρώνετε και κρατ’ατε 2 φλιτζάνια από το νερό όπου έβρασαν. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το χταπόδι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά επιπλέον, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά.

    Βήμα 4

    Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνετε το κρύο βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύετε. Σερβίρετε αμέσως σε ζεστά πιάτα.Φωτογραφία: Studiom.com – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σεξ – Διάρκεια: Πόσα λεπτά θεωρούνται ιδανικά; Η απάντηση θα σας εκπλήξει

    Σύμφωνα με μελέτη  σε ετερόφυλα ζευγάρια από πέντε διαφορετικές χώρες σχετικά...

    Πώς θα βοηθήσετε το παιδί σας να ξεπεράσει το άγχος για το τεστ

    Όποτε το παιδί σας έχει τεστ στο σχολείο, χάνει...

    ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΙΛΙΑΣ: Για τους παραγωγούς και συνεχίζουμε να διεκδικούμε κάθε διαθέσιμο πόρο και μέτρο στήριξης

    Ξεκίνησε η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων προς τους κτηνοτρόφους,...

    Με «Σταυρωμένους Εραστές» συνεχίζει η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας

    Συνεχίζει τις προβολές της η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας, αυτή...