Νέα αναβολή για τις 2 Μαΐου στη δίκη των Σπαρτιατών

    Ημερομηνία:

    Σε νέα αναβολή για τις 2 Μαΐου οδηγήθηκε σήμερα η δίκη των «Σπαρτιατών». Η νέα αυτή αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης, δόθηκε εξαιτίας της απόφασης των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, με την οποία απαγορεύεται στους δικηγόρους να παρασταθούν σε δίκη που έχει διακοπεί περισσότερες από δύο φορές.

    Μάλιστα για τον ίδιο ακριβώς λόγο η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης είχε αναβληθεί και μια άλλη φορά στο παρελθόν. «Ο εντολέας μου διασύρεται ως απατεώνας, να δοθεί σύντομη αναβολή», ανέφερε ο κ. Βασίλης Καπερνάρος, δικηγόρος του βουλευτή Χαράλαμπου Κατσιβαρδά.

    Λαμβάνοντας το λόγο ο εισαγγελέας της έδρας τόνισε την ανάγκη να βρεθεί μια σύντομη δικάσιμος για την εκδίκαση της υπόθεσης σημειώνοντας πως δεν έχει άλλη επιλογή από το να προτείνει να γίνει δεκτό το αίτημα περί αναβολής της δίκης.

    Ωστόσο, ο εισαγγελέας σημείωσε: «Συμφωνώ με την άποψη ότι υπάρχουν κατηγορούμενοι που παρουσιάζονται ως απατεώνες. Η έκπτωση ή μη από τη Βουλή εξαρτάται εμμέσως και από αυτή τη δίκη. Ηλπιζα ότι θα ευαισθητοποιηθεί ο Δικηγορικός Σύλλογος και θα επεδείκνυε ευαισθησία για την υπόθεση που αφορά την κοινοβουλευτική τάξη, δηλαδή την ουσία της Δημοκρατίας».

    Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του ποινικού δικαστηρίου κάθονται 11 βουλευτές που είχαν εκλεγεί με το κόμμα των «Σπαρτιατών», ο Ηλίας Κασιδιάρης και ένας δικηγόρος. Οι 13 κατηγορούμενοι δικάζονται για κατηγορίες που αφορούν σε εξαπάτηση εκλογέων κατά τις εκλογές του Ιουνίου του 2023.

    Η διερεύνηση της υπόθεσης είχε ξεκινήσει από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά τις καταγγελίες που είχε κάνει από το βήμα της Βουλής ο κ. Στίγκας, κάνοντας λόγο για «Greek mafia» και εκβιασμούς στο κόμμα του, «φωτογραφίζοντας» τον Ηλία Κασιδιάρη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Ληστεία του αιώνα» στο Λούβρο: Συνελήφθη ο τέταρτος και τελευταίος ύποπτος

    Συνελήφθη ένα άτομο που θεωρείται ύποπτο ως το τέταρτο...

    Υποδυόταν επί 3 χρόνια τη νεκρή μητέρα του για να συνεχίσει να εισπράττει τη σύνταξή της

    Ντύθηκε σαν την νεκρή μητέρα του για να ανανεώσει...

    Δυτική Ελλάδα: Με πολλές συμμετοχές στο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

    Το μεγάλο γιορτινό ραντεβού του κόσμου της μελισσοκομίας, το...