• Επικοινωνία

Πολλά τα Λύκεια στην Πάτρα για πενθήμερη

Ημερομηνία:

Όλο και αυξάνονται σε αριθμό τα σχολεία που επιλέγουν ως προορισμό για τις εκδρομές τους την αχαϊκή πρωτεύουσα. Δημοτικά, γυμνάσια και Λύκεια δίνουν την «ψήφο» εμπιστοσύνης τους στην Πάτρα και φυσικά δεν μένουν απογοητευμένοι, χάρη σε όλες τις ομορφιές και τα τοπωνύμια της πόλης. Ειδικά τα Σαββατοκύριακα της άνοιξης και των προσεχών μηνών, προβλέπονται ιδιαίτερα ευοίωνα όσον αφορά την τουριστική προσέλευση στην πόλη, με τους μόνιμους κατοίκους να βλέπουν να «ανθίζει» ολοένα και περισσότερο ένα άλλο είδος τουρισμού που ενδεχομένως δεν είχαν σκεφτεί: Του σχολικού τουρισμού.

Παιδιά νεαρότερων τάξεων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, έρχονται στην Πάτρα για μονοήμερες ή ολιγοήμερες εκδρομές, ενώ οι μαθητές της τρίτης Λυκείου, συχνά την επιλέγουν και ως προορισμό της αγαπημένης τους «παράδοσης», της πενθήμερης εκδρομής. Τα «σκήπτρα» παραδοσιακά στον τομέα αυτό κατέχει η Θεσσαλονίκη, αλλά η Πάτρα εμφανίζεται ως άκρως ανερχόμενη διεκδικώντας ένα «μερίδιο της πίτας».

Για του λόγου το αληθές, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου ήταν αρκετά τα παιδιά από σχολεία άλλων πόλεων που έκαναν τις βόλτες στους στην Πάτρα. Τα προτερήματα που προσφέρει για περιπτώσεις όπως αυτή είναι πολλά και σίγουρα το κάθε ένα έβαλε το δικό του «ληθαράκι».

Αρχικά, αποτελεί πόλη με μακρά ιστορία και μοναδικά τοπωνύμια, τα οποία έχουν από εκπαιδευτική άποψη, πολλά να προσφέρουν στους αυριανούς ενήλικες. Έχει όμως και εξαιρετικά καταστήματα στην εστίαση και γενικότερα τη διασκέδαση, με πολύ καλή σχέση ποιότητας – τιμής, είναι σχετικά ασφαλής και πιο περιορισμένης εγκληματικότητας σε σχέση με άλλες μεγάλες πόλεις και γενικά πληροί όλων εκείνων των προϋποθέσεων που θα την έστεφαν «βασίλισσα» του κλάδου.

ICECAP
Φλίγκος

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Συνελήφθη 80χρονος τουρίστας για σεξουαλική κακοποίηση 7χρονης στη Ρόδο

Υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης επτάχρονου κοριτσιού από 80χρονο Γάλλο τουρίστα ερευνούν οι...

Ο Γιουσού Ν΄Ντουρ live στην Αθήνα

Ωδείο Ηρώδου Αττικού 11 Ιουλίου Ο Γιουσού Ν΄Ντουρ είναι ένας από...