Αυτή η συνταγή για κολοκυθάκια γεμιστά με κοτόπουλο, ντομάτες και κρούστα τυριού είναι ένα εξαιρετικό πιάτο με πλούσια γεύση. Το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, ενώ τα κολοκυθάκια και οι ντομάτες προσφέρουν βιταμίνες και φυτικές ίνες. Η συνταγή είναι σχετικά εύκολη και γρήγορη, καθιστώντας την ιδανική για ένα καθημερινό γεύμα.
Υλικά για τη συνταγή
- 8 κολοκυθάκια μέτρια
- 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 ντομάτες ώριμες, κομμένες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, παρμεζάνα)
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες για τη συνταγή
- Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε στη μέση κατά μήκος.
- Με ένα κουταλάκι, αφαιρείτε την σάρκα από το εσωτερικό τους, αφήνοντας ένα λεπτό τοίχωμα.
- Ψιλοκόβετε την σάρκα που αφαιρέσατε και την κρατάτε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το κοτόπουλο και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνετε στο τηγάνι την ψιλοκομμένη σάρκα των κολοκυθιών, τις ντομάτες, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για 10-15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η γέμιση.
- Γεμίζετε τα κολοκυθάκια με το μείγμα κοτόπουλου.
- Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί.
- Πασπαλίζετε τα γεμιστά κολοκυθάκια με το τριμμένο τυρί.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει το τυρί και να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια.
- Σερβίρετε τα γεμιστά κολοκυθάκια ζεστά, συνοδευόμενα από μια δροσερή σαλάτα.
