σπιράλ: “Ο Δήμαρχος που δεν τηρεί τους νόμους, τώρα ζητά να… νομοθετήσει μέσω ΚΚΕ!”

    Ημερομηνία:

    Η δημοτική αρχή επιχειρεί αποπροσανατολισμό με σπασμωδικές κινήσεις

    Εντυπωσιάζουν οι αντιδράσεις του δημάρχου και των συνεργατών του στην παρέμβαση της αντιπολίτευσης για το θέμα των οφειλών στον Δήμο Πατρέων: Την εκκωφαντική σιωπή των πρώτων ημερών διαδέχτηκαν πολιτικοί ελιγμοί που στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό. Αναρωτιόμαστε ποια από τις δύο τακτικές ήταν πιο σώφρων: η αφωνία (μιας κατά τ’ άλλα λαλίσταστης δημοτικής αρχής); Ή η προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας (με δήθεν πρωτοβουλίες σε άκυρο χρόνο);

    Πάντως η τελευταία κίνηση Πελετίδη είναι ταυτόχρονα σπασμωδική, κωμική και θρασεία: ζητάει από το ΚΚΕ να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή σχετικά με τη διαγραφή και ελάφρυνση των οφειλών. Ο δήμαρχος που επιλέγει να μην τηρεί τους νόμους, τώρα ζητά την ψήφιση νόμου στο ελληνικό κοινοβούλιο! Επικαλείται μάλιστα παλαιό ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου. Αίφνης το θυμήθηκε, κατόπιν της πίεσης που άσκησε η αντιπολίτευση με το ενιαίο αίτημα για έκτακτη μονοθεματική συνεδρίαση.

    Το θέμα «μπάζει» από παντού: Ειδοποιήσεις που δεν στάλθηκαν σωστά, δεσμεύσεις υπερ-πολλαπλάσιων ποσών από τις αρχικές οφειλές, κομματικές-πολιτικές προτεραιότητες εις βάρος των αυτοδιοικητικών αρμοδιοτήτων κ.α. Ιδού τέσσερις λαθεμένοι χειρισμοί -τρανταχτές αποδείξεις αναποτελεσματικής διαχείρισης:

    1. Ο Δήμαρχος Πατρέων παρανομούσε επί χρόνια όταν παρότρυνε τους δημότες να μην πληρώνουν τις οφειλές τους. Παρανόμησε και πρόσφατα αμελώντας να παραγράψει κλήσεις παρελθόντων ετών όπως προ διετίας ψηφισμένος νόμος του επέτρεπε. Το αποκαλύψαμε στη Δημοτική Επιτροπή της 1ης Απριλίου και σε ειδική εκδήλωση την ίδια ημέρα.
    2. Η δημοτική αρχή ώθησε το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει απόφαση για «μη πληρωμές στο δήμο» το 2018. Η απόφαση αποδείχτηκε ανεφάρμοστη καθώς δεν είναι η «νομοθέτηση» αρμοδιότητα των δήμων. Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και πρόσφατα, λαϊκίζοντας ξανά. Το επισημαίνουμε διαρκώς πόσο άνευ ουσίας είναι τα ψηφίσματα-ευχολόγια, γι’ αυτό και ως παράταξη δεν συμμετέχουμε στην έγκρισή τους.
    3. Στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), το κατ’ εξοχήν συνδικαλιστικό όργανο της αυτοδιοίκησης α’ βαθμού, ο Κώστας Πελετίδης συμμετέχει ως εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, όχι ως δήμαρχος της Πάτρας. Το αίτημά που έπρεπε να προωθηθεί μέσω ΚΕΔΕ, επιλέγει να το δρομολογήσει μέσω… ΚΚΕ! Κομματικοποιώντας το θέμα, απομονώνοντας την αντιπολίτευση, αδυνατίζοντας την προσπάθεια, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη. Έχουμε μιλήσει ξεκάθαρα γι’ αυτή την αλλοίωση εκπροσώπησης –πρόκειται για πολιτική επιλογή που στοιχίζει πολύ στην πόλη.
    4. «Συμπαραστάτης του δημότη» στην Πάτρα δεν υπάρχει. Ο θεσμός θα μπορούσε να λειτουργεί ως ο τοπικός «Συνήγορος του πολίτη». Η δημοτική αρχή τον θεωρεί περιττό και δεν κινεί τις διαδικασίες εκλογής του, παρά την υποχρέωση εκ του νόμου. Το σπιράλ είναι υπέρ της παροχής και λειτουργίας όλων των εργαλείων της δημοκρατίας που η νομοθεσία προβλέπει.

    Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο που προκαλέσαμε.

     

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΕΣΕΕ: Ρύθμιση οφειλών στον e-ΕΦΚΑ και όχι «κυνήγι» των οφειλετών από ιδιωτικές εταιρίες

    «Η πρόθεση σύμπραξης του e – ΕΦΚΑ με ιδιωτικές εταιρείες για την διαχείριση...

    Εως €300 «δώρο» σε όσους έχουν προσωπική διαφορά

    Εξτρα αυξήσεις της τάξεως των 50 ή και 60...

    Ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων κερδίζουν φοροαπαλλαγή και πού κρύβονται οι παγίδες της Εφορίας

    Σαρωτικούς ελέγχους στους φορολογούμενους με εισοδήματα από ακίνητα πραγματοποιεί φέτος η Εφορία, καθώς το έντυπο...

    Η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο 8ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Δημόσιας Υγείας, στη Βαρκελώνη

      Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στο 8ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο...