Τραμπ: Χάλασε η συμφωνία για το TikTok, η Κίνα άλλαξε γνώμη λόγω των δασμών

    Ημερομηνία:

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η συμφωνία για το TikTok ήταν αρκετά κοντά. Ωστόσο, σημείωσε ότι η Κίνα άλλαξε γνώμη λόγω των δασμών. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Air Force One, ο Τραμπ δήλωσε ότι η Κίνα θα είχε εγκρίνει τη συμφωνία μέσα σε 15 λεπτά αν είχε δώσει μείωση των δασμών.

    Όταν ρωτήθηκε σχετικά με μια αναφορά ότι επρόκειτο να υπάρξει συμφωνία για το TikTok, αλλά η Κίνα άλλαξε γνώμη, ο Τραμπ απάντησε: «Η αναφορά είναι ότι είχαμε μια συμφωνία, λίγο πολύ για το Tiktok, όχι συμφωνία, αλλά αρκετά κοντά, και στη συνέχεια η Κίνα άλλαξε τη συμφωνία λόγω των δασμών. Αν έδινα μια μικρή μείωση στους δασμούς, θα ενέκριναν αυτή τη συμφωνία σε 15 λεπτά, πράγμα που σας δείχνει τη δύναμη των δασμών».
    Την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι η Κίνα θα αντιμετωπίσει δασμούς ύψους 34%. Μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου, το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει ανταποδοτικούς δασμούς 34% σε όλες τις εισαγωγές από τις ΗΠΑ στις 10 Απριλίου.

    Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι η κυβέρνησή του εργαζόταν σε μια συμφωνία για να «σώσει το TikTok» και ότι θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα για να παραμείνει λειτουργική η εφαρμογή για επιπλέον 75 ημέρες.

    “Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με καλή πίστη με την Κίνα, η οποία, όπως καταλαβαίνω, δεν είναι πολύ χαρούμενη για τους αμοιβαίους δασμούς μας (Απαραίτητοι για το δίκαιο και ισορροπημένο εμπόριο μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ!). Αυτό αποδεικνύει ότι οι δασμοί είναι το πιο ισχυρό οικονομικό εργαλείο και πολύ σημαντικό για την εθνική μας ασφάλεια! Δεν θέλουμε το TikTok να «σκοτεινιάσει». Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την TikTok και την Κίνα για να κλείσει η συμφωνία. Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση στο Truth Social.
    Πέρυσι, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θέσπισε νόμο που υποχρεώνει τη μητρική εταιρεία του TikTok, ByteDance , με έδρα την Κίνα, να πουλήσει την εφαρμογή ή να αντιμετωπίσει απαγόρευση στις ΗΠΑ λόγω ανησυχιών εθνικής ασφάλειας. Ενώ ο νόμος είχε αρχικά προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα αναβάλει την επιβολή του σε μια προσπάθεια να διαπραγματευτεί μια συμφωνία που θα κρατούσε την εφαρμογή «ζωντανή».

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Χρηματιστήριο: Τριήμερο κραχ -13,5% – Μηδενίστηκαν τα φετινά κέρδη – Εξαφανίστηκαν 15 δισ. ευρώ

    Έρμαιο στις άγριες διαθέσεις των πωλητών αφέθηκε το ελληνικό χρηματιστήριο. Τρίτη -και...

    Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο για την 13η σύνταξη: Πού θα κυμανθεί

    Στο επίκεντρο βρίσκονται τρία σενάρια για τα νέα μέτρα...

    ΠΑΤΡΑ: Η δημοτική αρχή στο πλευρό των εργαζομένων στις 9 Απριλίου

    Σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή της Πάτρας αναφέρει...

    Θεσσαλονίκη: Έφοδος του Εσωτερικών Υποθέσεων στην ιατροδικαστική υπηρεσία – Δύο προσαγωγές

    Αστυνομική επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος πραγματοποιήθηκε...