Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε και στο Εφετείο η 31χρονη που πέταξε το μωρό της στον Αλιάκμονα – «Πιστεύω ότι σώθηκε» ισχυρίστηκε στην απολογία της

    Ημερομηνία:

    Σε κάθειρξη 12 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης η 31 ετών γυναίκα, που την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2023, πέταξε το 11 μηνών βρέφος της στα παγωμένα νερά της τεχνητής λίμνης του Αλιάκμονα, στην Ημαθία, με αποτέλεσμα αυτό να βρει ασφυκτικό θάνατο.

    Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δικαστές έκριναν ότι η κατηγορούμενη τέλεσε την πράξη της με μειωμένο καταλογισμό, όπως είχε αποφανθεί και πρωτόδικα το Κακουργιοδικείο των Γιαννιτσών, που την καταδίκασε σε κάθειρξη 15 ετών.

    Ωστόσο, ο ισχυρισμός αυτός δεν έγινε δεκτός. «Πιστεύω ότι η κόρη μου (σ.σ. το βρέφος) είναι καλά και ζει με τον πατέρα της» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κατηγορούμενη στην απολογία της, στο Εφετείο. Όταν κλήθηκε να ανακαλέσει στη μνήμη όσα θυμάται από το επίδικο περιστατικό, η ίδια απάντησε: «Στην αρχή κουνούσε χέρια και πόδια, μετά γύρισε μπρούμυτα. Πιστεύω ότι σώθηκε».

    Η γυναίκα -με ιστορικό νοσηλείας σε ψυχιατρικές δομές- αρχικά είχε αρνηθεί ότι σκότωσε το παιδί της, κάνοντας λόγο για ατύχημα, ισχυρισμό όμως τον οποίο ανακάλεσε, όταν με παραγγελία του ανακριτή Βέροιας διατάχθηκε η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στον τόπο του εγκλήματος.

    Όπως έγινε γνωστό, στη διάρκεια της κράτησής της στις φυλακές Ελεώνα Θηβών είχε συντάξει ένα γράμμα με «παραλήπτρια» την κόρη της, όπου ανάμεσα σε άλλα έγραφε: «λυπάμαι για το κακό που σου προκάλεσα».

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το FLAMIS.GR συμμετέχει στη σημερινή 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων

    Για σήμερα Τρίτη 8 Απριλίου προκήρυξαν απεργία οι ενώσεις...

    ΠΑΤΡΑ: Επιασαν τρία άτομα για τα τηλεφωνήματα με τα “μαϊμού τροχαία”

    Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες στην...

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9-4-2025

    ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΝ   ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ   ΜΑΣ ΕΛΕΝΗ  ΧΗΡΑ  ΧΡΗΣΤ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ  ΓΕΝΟΣ ...

    Τραγωδία – Νεκρή βρέθηκε 19χρονη φοιτήτρια

    Βαρύτατο πένθος έχει προκαλέσει στην οικογένεια μιας 19χρονη φοιτήτριας...