ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι παρένθετες μητέρες από την Αχαϊα και η «φάμπρικα» με τις χιλιάδες ευρώ!

    Ημερομηνία:

    Τα κυκλώματα πωλήσεων βρεφών δρουν και στην Αχαϊα και μάλιστα πρόσφατα η φερόμενη ως εμπλεκόμενη στην γνωστή υπόθεση Πάτρας – Αμαλιάδας, Ειρήνη Μουρτζούκου, είχε ομολογήσει πώς συμμετείχε σε υπόθεση εικονικών γάμων ενώ τότε είχαν αποκαλυφθεί και υποψίες για εμπόριο βρεφών! Προ ημερών έσκασε σαν «βόμβα» η απόφαση Φλωρίδη να μην επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια ή μοναχικούς άνδρες να αποκτούν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας. Όπως έγινε γνωστό, ένας από τους λόγους που ανάγκασαν τον υπουργό να προβεί σε μία τέτοια απόφαση και να νομοθετήσει είναι το σκάνδαλο με τα χρηματικά ποσά που δίνουν οι ενδιαφερόμενοι, κυρίως σε γυναίκες ρομά για να αποκτήσουν παιδί. Σε αυτήν την «φάμπρικα» με κόστος «αγοράς παιδιού» 25.000 έως και 120.000 ευρώ συμμετέχουν γυναίκες από Ουκρανία, Γεωργία, Μολδαβία αλλά και ρομά οι οποίες διαμένουν τόσο σε καταυλισμούς όσο και σε σπίτια. Τα ποσά που διακινούνται είναι μεγάλα, η «φάμπρικα» έχει κέρδη κοντά στα 10.000.000 ευρώ το χρόνο και κάποιοι άνδρες φθάνουν στο σημείο… να πουλάνε την γυναίκα τους για να «τσεπώσουν» το παραδάκι.

    Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο τουλάχιστον 5.000 άτομα έρχονται στην Ελλάδα για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, αριθμός που μπορεί στο πλαίσιο του ιατρικού τουρισμού να διπλασιαστεί ή και να τριπλασιαστεί τα αμέσως επόμενα χρόνια. Ποιος δεν θυμάται το σκάνδαλο στα Χανιά το 2023 με τις υποβοηθούμενες αναπαραγωγές που κόστιζαν 60 – 120.000 ευρώ! Οι πληροφορίες του υπουργείου αναφέρουν πώς πλέον τα κυκλώματα πληρώνουν πιο οικονομικές δότριες ωαρίων, όπως Ρομά και προτιμούν για την παρενθεσία γυναίκες από το πρώην ανατολικό μπλοκ, οι οποίες είτε είναι «επαγγελματίες» (δηλαδή κυοφορούν συχνά ως παρένθετες), είτε βρίσκονται σε απελπισία. Σε συνεννόηση με τους βιολογικούς γονείς, οι παρένθετες μητέρες φιλοξενούνται σε σπίτια τα οποία νοικιάζονται γι’ αυτό τον σκοπό -διαμένουν δηλαδή πολλές παρένθετες μαζί- και μέχρι να γεννήσουν δεν έχουν επαφή με κανέναν από το περιβάλλον τους.

    ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ

    Σστην Ελλάδα επιτρέπεται η τεκνοποίηση με παρένθετη μητέρα, δηλαδή γυναίκα που θα κυοφορήσει και θα φέρει στον κόσμο το γονιμοποιημένο ωάριο ενός ζευγαριού ή το γονιμοποιημένο ωάριο τρίτης. Ορίζει ωστόσο ότι αυτή η πράξη, η παρένθετη μητρότητα, δεν είναι εμπορική, αλλά βαθιά αλτρουιστική. Ως εκ τούτου, απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε αμοιβή για την παρένθετη μητέρα, πέρα από την κάλυψη των εξόδων για την επίτευξη της εγκυμοσύνης, τον τοκετό και τη λοχεία, την αποζημίωση για την αποχή από την εργασία της (10.000 ευρώ), αλλά και ένα ποσό για τη σωματική καταπόνησή της (12.000 ευρώ). Σε ό,τι αφορά τη βιολογική μητέρα, δηλαδή αυτή της οποίας τα γονιμοποιημένα ωάρια θα μεταφερθούν στο σώμα της παρένθετης που θα κυοφορήσει και θα γεννήσει το παιδί, αυτή θα πρέπει βάσει νόμου να είναι κάτω των 50 ετών και να έχει αποδεδειγμένα προβλήματα υγείας που δεν της επιτρέπουν να κυοφορήσει. Θα πρέπει να δώσει τα ωάριά της στο πλαίσιο θεραπείας με εξωσωματική γονιμοποίηση ή να κάνει χρήση και ωαρίων δότριας αν κρίνεται απαραίτητο.

    ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

    Τα κυκλώματα δεν χρειάζεται να ψάξουν για πελάτες, αφού οι πελάτες ψάχνουν γι’ αυτά. Σε γκρουπ στα κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν δεκάδες αγγελίες ανθρώπων που ζητούν παρένθετη μητέρα. Και επειδή στην Ελλάδα υπάρχει αυτή η χαλαρότητα στη νομοθεσία, ακόμα και μέσω Διαδικτύου, ακόμα και από το εξωτερικό μπορεί κανείς να βρει παρένθετη μητέρα, αφού υπάρχουν δεκάδες κέντρα που παρέχουν αυτή την υπηρεσία. Εικάζεται ότι στην περιοχή της Δυτικής Αχαϊας, πιθανόν και στην Πάτρα, αλλά και στην Βόρεια Ηλεία έχουν βρεθεί κατά καιρούς γυναίκες που έχουν γίνει παρένθετες μητέρες… με το αζημίωτο!

    ICECAP

    ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΤΡΩΝ – ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΤΡΙΝΗΣ

    Στα Δικαστήρια της Πάτρας έχουν εξετασθεί πολλές περιπτώσεις αιτήσεων για παρένθετες μητέρες. Μάλιστα Πατρινοί δικηγόροι έχουν εξειδικευθεί σε αυτό. Όμως υπήρξε και μία περίπτωση που το Δικαστήριο αρνήθηκε κάτι τέτοιο. Όπως αποκαλύπτει η «Γνώμη» αυτό συνέβη το 2023. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πατρών απέρριψε ως νομικά αβάσιμη αίτηση χορήγησης άδειας για εξωσωματική γονιμοποίηση, λόγω επιγενόμενης αδυναμίας της αιτούσας, η οποία έχει ήδη ένα τέκνο, για την απόκτηση δεύτερου τέκνου.

    Η αιτούσα, η οποία έχει ήδη ένα τέκνο, ωστόσο για ιατρικούς λόγους αδυνατεί πλέον να κυοφορήσει και επιθυμεί ένα δεύτερο τέκνο, προσέφυγε στο δικαστήριο προκειμένου να της δοθεί η άδεια για τη μεταφορά στο σώμα άλλης γυναίκας, η οποία είναι υγιής και κατάλληλη για κυοφορία, ξένων προς αυτή εξωσωματικά γονιμοποιημένων ωραρίων, προκειμένου να κυοφορήσει το τέκνο που επιθυμεί η αιτούσα να αποκτήσει, με βάση την έγγραφη και χωρίς αντάλλαγμα σχετική συμφωνία τους.

    Κατά την κρίση του δικαστηρίου, όμως, από το άρθρο 1455 ΑΚ προκύπτει ότι η βοηθούμενη αναπαραγωγή δεν αποτελεί ελεύθερη επιλογή κάθε (άτεκνου) προσώπου, αλλά επιτρέπεται για συγκεκριμένους λόγους, περιοριστικά αναφερόμενους, μεταξύ των οποίων και για λόγους αντιμετώπισης φυσικής αδυναμίας απόκτησης τέκνων. Ο περιορισμός αυτός είναι καθοριστικός για την ερμηνεία του θεσμού, των στοιχείων του πραγματικού των επιμέρους διατάξεων, και συνεπώς, και για τη νομική βασιμότητα της υπό κρίση αίτησης.

    Εφόσον, λοιπόν, η πρόσβαση στις μεθόδους υποβοήθησης είναι κατ’ εξαίρεση ανεκτή και επικουρική (όχι εναλλακτική) μέθοδος για την απόκτηση τέκνων, η επιγενόμενη αδυναμία απόκτησης τέκνων δηλαδή η αδυναμία που εμφανίστηκε μετά την απόκτηση τέκνου, βρίσκεται εκτός βεληνεκούς των διατάξεων που προβλέπουν την παρένθετη μητρότητα, με τις οποίες επί της ουσίας επιδιώκεται η θεραπεία της ατεκνίας.

    Η ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΤΕΡΑ

    Από την άλλη πλευρά τα Δικαστήρια των Πατρών έχουν δικαιώσει και άτομα που κατέφυγαν στην Δικαιοσύνη για να αποκτήσουν παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας. Ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και μάλιστα φανερά και όχι… κρυφά! Όπως μία γνωστή ακτινολόγος ιατρός, η οποία μετά από 18 χρόνια προσπαθειών (από τα 35 της στα 53 της) κατάφερε να αποκτήσει δίδυμα (ένα αγόρι και ένα κορίτσι) μέσω παρένθετης μητέρας. Φυσικά με νόμιμες διαδικασίες και με απόφαση Δικαστηρίου.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα Πασχαλινά έθιμα στην Αχαϊα – Η ιστορία για των κροτίδων από την παλιά Συναγωγή στην Παντάνασσα και την Ερμού

    του Αχιλλέα Ροδίτη Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ… Το έθιμο με τις…...

    Η επιστήμη πίσω από τον τέλειο οβελία

    Όποιος έχει βρεθεί μπροστά από σούβλα ένα όμορφο πασχαλιάτικο...

    Πρωταθλήτρια ελέγχων η ΑΑΔΕ στην Δυτική Ελλάδα! ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Τα πρωτεία στη φορολογική παραβατικότητα και τη φοροδιαφυγή κατέχει...