Κατώτατος μισθός στα 880€: Τι σημαίνει για το Δώρο Πάσχα και τα επιδόματα

    Ημερομηνία:

    Ξεκίνησε από την 1η Απριλίου η εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ μικτά, επηρεάζοντας περίπου 600.000 εργαζόμενους σε πλήρη ή μερική απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα. Η αύξηση αφορά τόσο υπαλλήλους όσο και εργάτες που αμείβονται με βάση την εθνική συλλογική ρύθμιση.

    Αυξήσεις και σε επιδόματα – Ποια επηρεάζονται άμεσα

    Η νέα βάση αποδοχών παρασύρει αυτόματα μια σειρά από επιδόματα, όπως:

    – Το επίδομα ανεργίας

    – Το δώρο Πάσχα
    – Το επίδομα γάμου και μητρότητας
    Όπως διευκρίνισε ο Γενικός Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων, Νίκος Μηλαπίδης, όλα τα συνδεδεμένα με τον κατώτατο μισθό επιδόματα προσαρμόζονται αναλογικά, αυξάνοντας έτσι το συνολικό όφελος για τους δικαιούχους.

    Το δώρο Πάσχα και ο στόχος για τον μέσο μισθό

    Ο κ. Μηλαπίδης δήλωσε ότι το δώρο Πάσχα φέτος θα υπολογιστεί με βάση τον νέο κατώτατο, ενώ επανέλαβε ότι ο μόνος ουσιαστικός τρόπος για την σταθερή άνοδο των μισθών είναι η βελτίωση της παραγωγικότητας και η δημιουργία καλύτερων θέσεων εργασίας.

    Παράλληλα, σημείωσε πως ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 1.472 ευρώ, με τον στόχο για το 2025 να ξεπερνά τα 1.500 ευρώ.

    Η φετινή αύξηση του κατώτατου μισθού έχει και μια ιστορική ιδιαιτερότητα: για πρώτη φορά ευθυγραμμίζεται με αυτήν ο εισαγωγικός μισθός στο Δημόσιο. Αυτό σημαίνει ότι και οι δημόσιοι υπάλληλοι που εισέρχονται στο σύστημα από 1η Απριλίου αμείβονται με βάση το νέο όριο των 880 ευρώ.

    Η αλλαγή αυτή συνεπάγεται αυτόματη αύξηση και στα σχετικά επιδόματα του Δημοσίου, διαμορφώνοντας μια νέα μισθολογική βάση που αντανακλά τις πολιτικές της κυβέρνησης για εξίσωση και οικονομική αναβάθμιση.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Άγριος καβγάς ζευγαριού όταν η σύζυγος κατηγόρησε τον άνδρα της ότι έχει ομόφυλη σχέση

    Άγριος καβγάς ξέσπασε ανάμεσα σε ζευγάρι στον Βόλο για...

    Μύκονος: Πλήγμα στα κυκλώματα που εμπορεύονται προϊόντα μαϊμού

    Σημαντικό πλήγμα στο παραεμπόριο πέτυχε η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου....

    «Η τεχνικός της απάτης»: Μυστηριώδης γυναίκα τρομοκρατεί το Αγρίνιο

    Μια ασυνήθιστη και ανησυχητική απόπειρα απάτης φαίνεται πως βρίσκεται...

    Η επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στην Ορεινή Ναυπακτία, που πήγε, με ποιους και που δείπνησε ΦΩΤΟ

    Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. βρίσκεται αυτές τις ημέρες...