ΠΑΤΡΑ: Λίγα και ακριβά τα αρνιά φέτος – Τι λένε κρεοπώλες και κτηνοτρόφοι

Ημερομηνία:

Δυσεύρετα θα είναι φέτος το Πάσχα τα ντόπια αρνιά και κατσίκια. Το δε αρνάκι γάλακτος θα είναι είδος υπό εξαφάνιση, καθώς παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για ελλείψεις, που οφείλονται αφενός στις ασθένειες που έπληξαν την κτηνοτροφία τους προηγούμενους μήνες και αφετέρου στο γεγονός ότι φέτος συμπίπτει το Ορθόδοξο με το Καθολικό Πάσχα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Πάτρας, Βασίλης Παναγιωτόπουλος είπε στην «Πελοπόννησο» ότι ελλείψεις θα υπάρξουν σε μεγάλες κρεαταγορές, αλλά η Πάτρα δεν θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση, η αγορά του πασχαλινού αρνιού ή κατσικού θα είναι ακριβή, μιας και οι κτηνοτρόφοι πωλούν προς 10-11 ευρώ το κιλό με αποτέλεσμα τα σφάγια να φτάνουν στους καταναλωτές με τιμές που εκτιμάται πως θα κυμανθούν στα 14-15 ευρώ στα συνοικιακά κρεοπωλεία, από τα 13-14 που πωλούντο πέρυσι.

Αγορά

Η πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ερυμάνθου, Αθηνά Ηλιοπούλου, σημείωσε στην«Π» οι κτηνοτρόφοι έσπευσαν να πουλήσουν πολύ νωρίς τα αρνιά γάλακτος στο εξωτερικό, γιατί το κόστος εκτροφής τους έχει αυξηθεί και η πώληση του γάλακτος ήταν πιο αποδοτική οικονομικά. Φαίνεται, όμως, ότι οι κτηνοτρόφοι έπεσαν έξω στους υπολογισμούς τους, καθώς οι τιμές του αρνιού από τον παραγωγό αυξήθηκαν φέτος στα 10 ευρώ το κιλό.

Αγορά

Στις τιμές σε αρνί και κατσίκι ενόψει Πάσχα αναφέρθηκε από την πλευρά του και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σάββας Κεσίδης. «Δυστυχώς μπορώ να πω ότι θα είναι η χειρότερη χρονιά φέτος. Και με τον Daniel και με τις δύο ζωονόσους έχουν καταστραφεί πολλά μαντριά. Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, ενώ θα έπρεπε να έχουμε πάνω από 750.000 αμνοερίφια έτοιμα για σφάξιμο, φέτος δεν έχουμε ούτε 450.000. Εάν δεν φέρουν από τη Ρουμανία, για να «καθίσει» η τιμή, μπορεί να έχουμε αυξήσεις και άνω του 20%».

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Πάτρα: Πώς έσωσε τον φίλο του που υπέστη εγκεφαλικό μέσα στο σπίτι της οδού Μπουμπουλίνας

Μια περιπέτεια υγείας με αίσιο τέλος εκτυλίχθηκε στην Πάτρα,...

Πάτρα – ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ: Πάνω από 200 καταστήματα του κέντρου κλειστά

Άδειες βιτρίνες, λουκέτα και ενοικιαστήρια αλλάζουν την εικόνα της...

Πάτρα: Χωρίς ηλεκτρονικές υπηρεσίες για λίγες ώρες ο Δήμος

Το χρονικό διάστημα από Σάββατο 17 Οκτωβρίου ώρα 14:00...

“Πάτρα Σπουδαία και πάλι”: Προτάσεις για δράσεις προς τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων

Με αφορμή την κατάρτιση και την επεξεργασία του προϋπολογισμού...