Μεγάλη Παρασκευή: Για ποιους είναι αργία ή ημιαργία

    Ημερομηνία:

    Η Μεγάλη Παρασκευή ανήκει στις αργίες του Δημοσίου (και επομένως οι δημόσιες υπηρεσίες και οι υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης μένουν κλειστές).

    Επιπλέον ανήκει στις εθνικές τραπεζικές αργίες και έτσι και τα υποκαταστήματα των τραπεζών μένουν επίσης κλειστά.

    Η Μεγάλη Παρασκευή είναι υποχρεωτική ημιαργία για τα καταστήματα. Σύμφωνα με το νόμο (άρθ. 4 ΒΔ 748/1966) απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι.

    Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, η Μεγάλη Παρασκευή δεν περιλαμβάνεται στις υποχρεωτικές αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν σε περίπτωση που η Μεγάλη Παρασκευή έχει χαρακτηρισθεί αργία ή ημιαργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου τιμά τον Ναυπάκτου Ιερόθεο

    Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, εκτιμώντας την προσφορά του...

    ΑΓΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ FUNDS: Μητέρα ένστολου από την Πάτρα έχασε το σπίτι της καθώς την θεωρούσαν…. αγνώστου διαμονής!

    Αγριεύουν τα πράγματα και πληθαίνουν οι καταγγελίες για καταχρηστικές...

    ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Πάτρας από τους Οθωμανούς

    Τo Σαββατοκύριακο 1-2 Νοεμβρίου 2025 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση...