Ο Πάπας στην Αργεντινή το 2008

    Ημερομηνία:

    Άθεοι και χριστιανοί ορθόδοξοι παγκοσμίως, και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, μιλούν σήμερα για το έργο και τις θέσεις του Πάπα Φραγκίσκου, του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και ανώτατου άρχοντα του ανεξάρτητου κράτους-πόλεως του Βατικανού (2013-2025).
    Ήταν ο πρώτος Πάπας από το Τάγμα των Ιησουιτών, ο πρώτος από την Αμερική και το Νότιο Ημισφαίριο, και ο πρώτος που γεννήθηκε ή μεγάλωσε εκτός Ευρώπης μετά τον Σύρο Πάπα Γρηγόριο ΙΙΙ του 8ου αιώνα.
    *ας μη θυμηθούμε σήμερα τον ακραία συντηρητικό Πάπα Βενέδικτο, but you get the point*
    Η ταυτότητα του επόμενου Πάπα θα γίνει γνωστή μόνο όταν ανυψωθεί λευκός καπνός από την Καπέλα Σιξτίνα — σε 15-20 μέρες από τώρα — σηματοδοτώντας μια επιτυχημένη εκλογή.
    Ενώ τεχνικά οποιοσδήποτε βαπτισμένος Καθολικός άνδρας είναι επιλέξιμος, ο Πάπας επιλέγεται από το Κολλέγιο των Καρδιναλίων από το 1378.
    Ο Πάπας Φραγκίσκος διόρισε 110 από τους σημερινούς 138 εκλέκτορες, καθιστώντας το κονκλάβιο πιο ποικιλόμορφο, με αυξημένη εκπροσώπηση από την Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική. Αυτή η αλλαγή θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν μη Ευρωπαίο Πάπα, πιθανώς από την Αφρική ή την Ασία, για πρώτη φορά εδώ και αιώνες.
    Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο ίδιος δεν εναπόθεσε την Ελπίδα — στην οποία αναφέρθηκε εχθές — στο thoughts and prayers.
    (φωτό Αργεντινή 2008)
    Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, τρένο και πλήθος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μελ Γκίμπσον στο Άγιο Όρος – «Φαίνεται ότι αγαπά τον Χριστό» είπε ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος

    Ο διάσημος Αυστραλός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός Μελ Γκίμπσον επισκέφτηκε πριν...

    Από τη δόξα και τα χρήματα των δεκαετιών ’80 και ’90, στη φτώχεια και τα προβλήματα υγείας – Η ζωή του Κώστα Μοναχού

    Ένας ακόμα λαϊκός τραγουδιστής με πολύ σημαντική καριέρα στα τέλη της...

    Θρήνος για τον θάνατο 12χρονου στην Αγγλία μετά από «Blackout Challenge» – Η διαδικτυακή πρόκληση που του στοίχισε τη ζωή

    Ανείπωτη θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος του 12χρονου Σεμπάστιαν στο Κάσλφορντ...

    Ανάλυση DW για τον Αλ-Σαράα: Υπηρέτης πολλών «αφεντάδων» ο ηγέτης της «νέας» Συρίας – Μέχρι πότε και με ποιο τίμημα;

    Στις 9 Δεκεμβρίου 2024 το καθεστώς Μπασάρ Άσαντ ανατράπηκε και η Συρία άλλαξε...