Δυτική Ελλάδα: Η Ευσταθία Γιαννιά συντονίστρια πολιτικής προστασίας

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis
    Η Ευσταθία Γιαννιά επιλέχθηκε για τη θέση περιφερειακού συντονιστή πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η θέση προκηρύχθηκε δημόσια και υποβλήθηκε ενδιαφέρον από τρία άτομα με διαφορετικές ειδικότητες.
    GYMALL
    Η περιφερειακή συντονίστρια θα υποβοηθά τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη σε θέματα πολιτικής προστασίας. Στα καθήκοντά της περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η συμμετοχή του στο συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η παροχή συμβουλών και η διατύπωση εξειδικευμένων απόψεων προς τον περιφερειάρχη, το περιφερειακό συμβούλιο και τις υπηρεσίες της περιφέρειας, η παροχή υπηρεσιών σχετικά με τις διαδικασίες και τις επιχειρησιακές δράσεις, που αποσκοπούν στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, των υποδομών και υπηρεσιών ζωτικής σημασίας, καθώς και στη μείωση του κινδύνου καταστροφών, που προκαλούν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, την εκπόνηση μελετών, την υποβολή προτάσεων και την παρουσίαση στοιχείων που είναι απαραίτητα για την υλοποίηση πολιτικών πολιτικής προστασίας.
    Η επιλογή έγινε με βάση τα προσόντα που δήλωσαν στις αιτήσεις ενδιαφέροντος τα τρία πρόσωπα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Επιλέχθηκε για την θέση η Ευσταθία Γιαννιά και η πρόταση της περιφερειακής αρχής στάλθηκε για επικύρωση στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία συμφώνησε με την εισήγηση και χθες υπογράφτηκε η σχετική απόφαση. Η περιφερειακή συντονίστρια θα έχει έδρα στα γραφεία της Περιφέρειας στην οδό Πανεπιστημίου (κτίριο Ιντρακόμ), όπου εδρεύει και η αυτοτελής διεύθυνση πολιτικής προστασίας. Ουσιαστικά θα αποτελεί τη «γέφυρα» ανάμεσα στον υπηρεσιακό μηχανισμό και την περιφερειακή αρχή, την οποία και θα υποβοηθά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η “Διπλή Ταρίφα” συνεχίζεται στο Επίκεντρο +

    Η μεγάλη επιτυχία της παράστασης "Διπλή Ταρίφα" του Ray...

    Γάζωσαν με καλάσνικοφ αυτοκίνητο στο Καστέλλι Ηρακλείου – Ένας σοβαρά τραυματίας

    Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Τσιφούτ...

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΥΜΒΑΝ: Τον δάγκωσε και του έκοψε το αυτί! Μεταφέρθηκε χωρίς λοβό στο Ρίο

    Συγκεχυμένες είναι προς το παρόν οι πληροφορίες για άγρια...

    Τέσσερις συλλήψεις με άρωμα «greek mafia» για την έκρηξη βόμβας σε βενζινάδικο στον Πειραιά και σε κάβα στην Καλλιθέα

    Στο προσκήνιο επανέρχεται η υπόθεση της ισχυρής έκρηξης σε πάρκινγκ δίπλα...