Προσωπικός γιατρός για όλους από την 1η Ιουνίου – Επιπλέον 2.000 γιατροί στο σύστημα το τελευταίο τρίμηνο

    Ημερομηνία:

    Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η δεύτερη φάση της μεταρρύθμισης του προσωπικού γιατρού. Μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες έχουν προστεθεί σχεδόν 2.000 επιπλέον προσωπικοί γιατροί στο σύστημα, ανεβάζοντας το σύνολο των διαθέσιμων προσωπικών γιατρών σε 5.496. Έχουν εγγραφεί έως σήμερα, πάνω από 5 εκατομμύρια πολίτες.  Επίσης μέχρι σήμερα, έχουν ενταχθεί περί τους 250 παιδιάτρους και παρέχουν δωρεάν δυνατότητα πρόσβασης σε προσωπικό παιδίατρο σε 350.000 παιδιά.

    Από 1η Ιουνίου όσοι πολίτες δεν έχουν κάνει εγγραφή σε προσωπικό γιατρό θα εγγράφονται αυτόματα στο σύστημα βάσει των στοιχείων κατοικίας που έχουν δηλωμένα στον ΑΜΚΑ.

    Σε κάθε περίπτωση, πάντως οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον προσωπικό γιατρό που εκείνοι επιθυμούν, χωρίς καμία επιβάρυνση, τονίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη. Σημειώνει ότι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και αναφέρεται αναλυτικά στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει. Μεταξύ αυτών είναι και ένταξη από αρχές Μαρτίου ορισμένων Κέντρων Υγείας στο πρόγραμμα εφημεριών των νοσοκομείων. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα το πρόγραμμα αποδίδει, καθώς σε μόλις τρεις εβδομάδες, τέσσερα Κέντρα Υγείας εξυπηρέτησαν περισσότερα από 10.000 περιστατικά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σε αυτήν την ηλικία κάνουμε το καλύτερο σεξ

    Ερευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγο, που διεξήχθη σε ηλικιακές...

    Μαρινάκης: Δεν υπάρχει ζήτημα ανασχηματισμού

    Κατηγορηματικά διαψεύδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω...

    Έτσι ήταν τα δέντρα πριν 350 εκατομμύρια χρόνια

    Πώς ήταν ο κόσμος πριν εκατομμύρια χρόνια; Σε αυτό...

    Πάτρα: Ανοιξε η γη στην Κανακάρη – δείτε φωτο

    Αναστάτωση και κυκλοφοριακό “έμφραγμα” προκλήθηκε το πρωί της Πέμπτης...