Συνταγή για σολομό με άνηθο και δροσερή σαλάτα αβοκάντο

    Ημερομηνία:

    Αυτή η συνταγή για σολομό με άνηθο, σερβιρισμένο με μια δροσερή σαλάτα αβοκάντο, είναι ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα, πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά συστατικά. Ο τρυφερός σολομός μαρινάρεται με αρωματικό τζίντζερ και φρέσκο άνηθο, δημιουργώντας έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσεων που συμπληρώνεται ιδανικά από τη δροσιστική και κρεμώδη σαλάτα.

    Υλικά για τη συνταγή

    • ⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος
    • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένο
    • 1 μέτρια πιπεριά, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη (περίπου 5 κουταλάκια του γλυκού)
    • 1½ κουταλιές σούπας φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
    • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, τριμμένη σε τρίφτη μικρολεπίδας (½ κουταλάκι του γλυκού)
    • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
    • 4 φιλέτα σολομού (περίπου 115 γραμμάρια το καθένα) με την πέτσα
    • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι
    • 4 μέτρια περσικά αγγούρια, καθαρισμένα
    • 2 μέτρια αβοκάντο, κομμένα σε κύβους (περίπου 1⅓ φλιτζάνια)
    • 1½ κουταλιές σούπας χυμός λάιμ
    • 2 κουταλάκια του γλυκού καβουρδισμένο σουσάμι

    Οδηγίες για τη συνταγή

    1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C.
    2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τον άνηθο, 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, το τζίντζερ, την ψιλοκομμένη πιπεριά, το τριμμένο σκόρδο και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
    3. Τοποθετήστε τα 4 φιλέτα σολομού σε ένα μεγάλο ταψί με χείλος. Στεγνώστε τα καλά με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώστε τα με ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα άνηθου πάνω από τα φιλέτα. Ψήστε μέχρι ο σολομός να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, για 15 έως 18 λεπτά.
    4. Στο μεταξύ, τοποθετήστε τα καθαρισμένα αγγούρια σε μια σανίδα κοπής. χρησιμοποιήστε την πλατιά πλευρά ενός μεγάλου μαχαιριού για να τα σπάσετε ελαφρά. Κόψτε τα στη μέση κατά μήκος και μετά σε χοντροκομμένα κομμάτια ½ έως 2,5 εκατοστών. Μεταφέρετε σε ένα μέτριο μπολ.
    5. Προσθέστε το αβοκάντο σε κύβους, τον χυμό λάιμ, το σουσάμι και την υπόλοιπη 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν τα υλικά.
    6. Σερβίρετε τον σολομό με τη σαλάτα αγγούρι-αβοκάντο.
    ICECAP
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Ήταν μία σκέψη, αλλά δεν θα προχωρήσει» είπε ο Μαρινάκης για την πρόταση Κυρανάκη με το μειωμένο κόμιστρο στα ταξί

    Ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως η πρόταση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη για μειωμένο κόμιστρο...

    Φ. Ζαΐμης: «Με διαφάνεια και συνέπεια η Περιφέρεια Αδριατικής-Ιονίου μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα ευρωπαϊκής συνεργασίας και βιώσιμης ανάπτυξης»

     «Διαμορφώνοντας το μέλλον της Περιφέρειας Αδριατικής-Ιονίου: Συνεργασία, Καινοτομία και...

    Δυτική Ελλάδα: Τρεις νεκροί σε τροχαία τον Απρίλιο

    Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά...

    ΠΑΤΡΑ – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εγκυος θα γεννούσε μες στο αυτοκίνητο στην Περιμετρική! ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ

    του Αχιλλέα Ροδίτη «Έπρεπε να πάω την έγκυο γυναίκα μου...