Σύγκρουση στη Βουλή για τροπολογία που αφορά στην Εκκλησία της Κρήτης

    Ημερομηνία:

    Την απόσυρση της τροπολογίας για τον τρόπο εκλογής Μητροπολιτών στην Εκκλησία της Κρήτης ζήτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστηρίζοντας πως αποτελεί παρέμβαση στα εσωτερικά της Εκκλησίας.

    «Δεν θέλετε να εκλεγεί Μητροπολίτης Χανίων ο νυν Μητροπολίτης Κισσάμου» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υποστηρίζοντας πως «η τροπολογία αποτελεί ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

    Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη είπε πως η ρύθμιση έρχεται να ερμηνεύσει τις υφιστάμενες διατάξεις και ότι η τροπολογία διαβιβάστηκε στο Κοινοβούλιο μετά από αλληλογραφία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

    «Δεν υπάρχει πρόθεση παρέμβασης. Δεν νομοθετούμε στο κενό. Ζητήθηκε ερμηνευτική διάταξη από το Πατριαρχείο» είπε η υπουργός.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Απόστολος Βανταράκης: «Ο αμίαντος πρέπει να απομακρυνθεί με κάθε τρόπο» (Ηχητικό)

    Ο Καθηγητής Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών, Απόστολος Βανταράκης, μιλώντας...

    Αχτσιόγλου: Δεν έπρεπε να παραιτηθεί ο Τσίπρας

    Η πρώην υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα,...

    Πάτρα: O Αντιδήμαρχος Έργων Π. Μελάς για τις πυρόπληκτες περιοχές: «Ζητήσαμε πάνω από 15 εκατομμύρια»

    Ο Αντιδήμαρχος Έργων Παναγιώτης Μελάς, μιλώντας στον MAX FM,...

    Club Hotel Casino Loutraki: Με αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας και διαφάνειας η λειτουργική του εποπτεία

    Σε ανακοίνωσή τονίζονται τα εξής: «Η διοίκηση της Club...