Αυτή η συνταγή για ψητά κανελόνια με κρεμώδες κατσικίσιο τυρί και γλυκά ντοματίνια είναι η επιτομή του comfort food. Ετοιμάστε τα εύκολα και ψήστε τα στο φούρνο για ένα λαχταριστό γεύμα. Ιδανική επιλογή για ένα οικογενειακό τραπέζι ή ένα γεύμα με φίλους.
Υλικά για τη συνταγή
- 400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 125 ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 400 γρ. ρικότα
- 100 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 200γρ. baby σπανάκι
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 12 φύλλα φρέσκιας πάστας για κανελόνια
Οδηγίες για τη συνταγή
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα ντοματίνια με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα άλλο μπολ, συνδυάστε τη ρικότα, το κατσικίσιο τυρί και την παρμεζάνα. Προσθέστε το σπανάκι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώστε καλά.
- Απλώστε τα φύλλα πάστας σε μια καθαρή επιφάνεια. Τοποθετήστε μια λωρίδα από το μείγμα τυριού και σπανακιού κατά μήκος της μακρύτερης πλευράς κάθε φύλλου και τυλίξτε τα σε ρολά.
- Ραντίστε τα ρολά κανελόνια με λίγο από το λάδι των ντοματινιών. Στη συνέχεια, ρίξτε το υπόλοιπο λάδι στον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους. Τοποθετήστε τα γεμιστά κανελόνια στο σκεύος και απλώστε ομοιόμορφα τα ντοματίνια από πάνω.
- Μεταφέρετε το σκεύος στο φούρνο και ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η πάστα και να ζεσταθεί καλά η γέμιση.
- Για το σερβίρισμα, τοποθετήστε τρία κανελόνια σε κάθε πιάτο. Πασπαλίστε με φλούδες παρμεζάνας και συνοδεύστε με μια κουταλιά πράσινη σαλάτα με λαδολέμονο.

