Φτιάχνουμε τρουφάκια λεμονιού με μόλις 5 υλικά

    Ημερομηνία:

    Αν η ζωή σας δώσει έστω και ένα λεμόνι δεν φτιάχνετε μόνο λεμονάδα, αλλά και απολαυστικά τρουφάκια. Ειδικά, αν αναζητάτε ένα γλυκό που συνδυάζει φρεσκάδα, άρωμα και νοστιμιά, τότε τα τρουφάκια λεμονιού είναι η ιδανική επιλογή. Ελαφριά, δροσερά και εύκολα στην παρασκευή, αποτελούν μια λύση για κάθε περίσταση – από ένα γρήγορο κέρασμα, μέχρι το επιδόρπιο σε ένα ανοιξιάτικο τραπέζι. Με τη χαρακτηριστική γεύση του λεμονιού, προσφέρουν μια ευχάριστη εναλλακτική και θα σας εντυπωσιάσουν με την απλότητά τους.

    Φλίγκος

    Υλικά
    300 γρ. λευκή σοκολάτα
    300 ml κρέμα γάλακτος
    50 γρ. ανάλατο βούτυρο
    50 ml χυμό λεμονιού
    ξύσμα από 2 λεμόνια
    Τριμμένη αποξηραμένη καρύδα ή άχνη ζάχαρη για επικάλυψη

    ICECAP

    Διαδικασία
    Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και παράλληλα σε μία άλλη κατσαρόλα τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Μόλις η κρέμα γάλακτος αρχίσει να κοχλάζει αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και το ξύσμα από τα λεμόνια και ανακατεύουμε ξανά. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 4 ώρες.

    Βγάζουμε από το ψυγείο και με μία κουτάλα παγωτού φτιάχνουμε τα τρουφάκια μας, ώστε να έχουν σφαιρικό σχήμα. Επικαλύπτουμε με άχνη ζάχαρη ή τριμμένη αποξηραμένη καρύδα. Διατηρούμε τα τρουφάκια λεμονιού σε αεροστεγές δοχείο για 3 μέρες στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για έναν μήνα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι Ιταλοί ρίχνουν €360 εκατ. στον ελληνικό σιδηρόδρομο και παίρνουν πάνω από €450 εκατ. σε έργα υποδομής και ασφάλειας

    Εικοσιτρία συνολικά τρένα από τα οποία τα δεκαπέντε θα είναι συρμοί...

    Έφη Αχτσιόγλου από την Πάτρα: «Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσες πολιτικές για την αντιμετώπιση της δημογραφικής κρίσης»

    Στην κρίσιμη διάσταση του δημογραφικού ζητήματος στην Ελλάδα εστίασε...

    Άντζελα Γκερέκου από Πάτρα: «Η Δυτική Ελλάδα μπορεί να γίνει πιλότος βιώσιμου τουρισμού»

    Στη συνεδρία με τίτλο «Τουρισμός 2030: Εναλλακτικές και Βιώσιμες...