Η ΠΑΤΡΑ ΕΠΟΜΕΝΟΣ «ΣΤΟΧΟΣ» ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΤΗΣ ΑΑΔΕ – Έφοδος της Εφορίας σε συνεργεία, πλυντήρια και πάρκινγκ

    Ημερομηνία:

    Συναγερμός σε συνεργεία αυτοκινήτων, πλυντήρια και χώρους πάρκινγκ στην Πάτρα. Η ΑΑΔΕ μετά τις έρευνες που έκανε στην Αθήνα και στις οποίες έβγαλε «λαβράκια» επεκτείνει τους ελέγχους στην Αχαΐα.

     

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν η «μαύρη οικονομία» ζει και βασιλεύει σε συγκεκριμένους κλάδους του αυτοκινήτου. Οι υπηρεσίες που θα «φακελώνονται» πλέον ψηφιακά είναι αυτές που –τυχαία ή όχι– εμφανίζουν και τα μεγαλύτερα ποσοστά παραβατικότητας, τα οποία προσεγγίζουν το 70%.

     

    Πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή αναδεικνύονται τα συνεργεία αυτοκινήτων, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, το 67% των επιχειρήσεων παραβιάζουν τη φορολογική νομοθεσία. Ακολουθούν τα πλυντήρια αυτοκινήτων με 60%, ενώ στους χώρους στάθμευσης, η φοροδιαφυγή φτάνει στο 41%. Δηλαδή 4 στις 10 επιχειρήσεις δεν δηλώνουν όλα όσα εισπράττουν.

    ΨΗΦΙΑΚΟ

    ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ

    Η απάντηση της ΑΑΔΕ είναι το ψηφιακό πελατολόγιο, ένα νέο σύστημα υποχρεωτικής καταγραφής πελατών και οχημάτων. Η εφαρμογή ξεκινά την 1η Ιουλίου και αφορά κατηγορίες επιχειρήσεων που σχετίζονται με τη συντήρηση, πλύση, επισκευή και ενοικίαση οχημάτων:

     

    • Συνεργεία επισκευής και συντήρησης οχημάτων

     

    • Φανοποιεία

    • Πλυντήρια αυτοκινήτων

    • Χώροι στάθμευσης

    • Επιχειρήσεις τοποθέτησης συναγερμών, ηχοσυστημάτων κ.ά.

    Για κάθε όχημα που εισέρχεται στην επιχείρηση, θα πρέπει να γίνεται ψηφιακή καταγραφή εισόδου και εξόδου. Η καταγραφή θα γίνεται μέσω της ειδικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ και θα συνδέεται με την έκδοση των παραστατικών (αποδείξεις/τιμολόγια). Η μη δήλωση οχήματος ή πελάτη ισοδυναμεί με παράλειψη υποβολής πληροφοριακής δήλωσης και επισύρει πρόστιμο 100 ευρώ ανά παράβαση.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    To «παιχνίδι» των εταιρειών κινητής με τις ανανεώσεις συμβολαίων

    Μπροστά σε ένα φαινόμενο που κρατάει τις ρίζες του...

    Διάσημη ηθοποιός με μελαχρινή καλλονή! Όλο το πικάντικο παρασκήνιο!

    Λένε πως κάθε χωρισμός είναι και μια νέα αρχή!...

    30 Ιανουαρίου 2015 Η αλυσίδα fast food Shake Shack κάνει...

    ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Riviera Tower: Ψήλωσε κι άλλο ο ουρανοξύστης – Αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση, 10 όροφοι απομένουν

    Ένα εντυπωσιακό έργο είναι έτοιμο να ολοκληρωθεί στο Ελληνικό, με...