Κρύα μακαρονοσαλάτα με τα υλικά της χωριάτικης

    Ημερομηνία:

    Η αγαπημένη και βραβευμένη χωριάτικη ή όπως την ξέρουν οι ξένοι, Ελληνική σαλάτα, εμπλουτίστηκε.

    Έγινε πιο χορταστική και πιο φιλική στα παιδιά και σε όσους τρέφονται σαν τα παιδιά.

    Εκτός από τα ζυμαρικά, τίποτα άλλο δεν χρειάζεται μαγείρεμα — κάτι που είναι πολύ βολικό.

    Tip: για να μειώσετε την αψάδα του κρεμμυδιού, βυθίστε το για ένα δεκάλεπτο σε κρύο, ελαφρώς αλατισμένο νερό. Έτσι η έντονη μυρωδιά, φεύγει, αλλά παραμένει τραγανό, τόσο, ώστε να συνδυαστεί αρμονικά με τα άλλα υλικά.

    Υλικά:
     
    Για το ντρέσινγκ:

    • 2 κ.σ. ξύδι
    • χυμό από 1 λεμόνι
    • λίγο ξύσμα λεμονιού
    • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
    • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
    • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
    • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

    Για τη σαλάτα ζυμαρικών:

    • 1 πακέτο (500 γρ.) ζυμαρικά (όπως τριβελάκι)
    • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε τέταρτα και σε λεπτές φέτες
    • 1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
    • 1/2 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
    • 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
    • 1/2 φλιτζάνι ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
    • 1 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
    • 1 μεγάλο αγγούρι, κομμένο σε τέταρτα και σε φέτες
    • αλάτι και πιπέρι

    Εκτέλεση:

    Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente.

    Ξεπλένουμε με κρύο νερό μέχρι να κρυώσουν και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αφήνουμε στην άκρη.

    Μουλιάζουμε τις φέτες κρεμμυδιού σε κρύο νερό με μια πρέζα αλάτι, για 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε.

    Σε ένα μικρό βάζο με καπάκι, βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ μαζί.

    Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα κρύα ζυμαρικά, το στραγγισμένο κόκκινο κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα ντοματίνια, τις ελιές, τη φέτα και το αγγούρι.

    Ρίχνουμε το 1/4 της ποσότητας του ντρέσινγκ και ανακατεύουμε απαλά τα υλικά. Προσθέτουμε σταδιακά όλη τη σάλτσα, κάνοντας καλό αλλά αργό ανακάτεμα για να μην σπάσουν τα υλικά ή κοπούν τα ζυμαρικά.

    Σερβίρουμε τη μακαρονοσαλάτα, κρύα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: «Αν συνεχίσει έτσι, θα… καούμε»

    Με την θερμοκρασία να εξακολουθεί να κυμαίνεται σε υψηλά...

    ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Ένα «καρφί» και για τον δήμαρχο της Πάτρας

    Ένα «καρφί» και για τον δήμαρχο της Πάτρας είχε...

    Εγκαινιάζεται στις 26 Μαΐου το νέο δημαρχείο του Δήμου Ερυμάνθου στην Χαλανδρίτσα

    Πρόκειται για ένα κτήριο που κατασκευαστεί εντός έκτασης συνολικής...

    Σε κλοιό πλειστηριασμών για προσωπικά ακίνητα γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας

    Είναι κάποιες επιχειρηματικές ιστορίες που αφήνουν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους, όσα...