Αμαλιάδα: Ξεκινά και επίσημα ο επανέλεγχος Παναγιωτάκη από την Τριμελή Επιτροπή

    Ημερομηνία:

    Και επίσημα ξεκινά ο επανέλεγχος της αιτίας θανάτου του μικρού Παναγιώτη από την Τριμελή Επιτροπή των Ιατροδικαστών

    To Tμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής ενημερώθηκε και επίσημα για την άρση του κωλύματος που υπήρχε στη λειτουργία της Επιτροπής εξαιτίας του γεγονότος ότι ένα εκ των μελών της ο Ιατροδικαστής Θεόδωρος Νούσιας είχε τεθεί σε αργία.

    Μετά  την απόφαση να τεθεί ο κ Νούσιας σε αργία υπήρξε άμεση αντικατάσταση του από τον γνωστό Ιατροδικαστή Νίκο Καλόγρηα με αποτέλεσμα πλέον η Επιτροπή να αποτελείται από τους Νίκο Καρακουκη, Ελένη Καλύβα αλλά και τον κ. Καλόγρηα.

    Γι αυτήν την εξέλιξη ενημερώθηκε επισήμως το Ανθρωποκτονιών το οποίο ως γνωστόν εκτελώντας την εισαγγελική παραγγελία ζητεί την επαναξιολόγηση της αίτια θανάτου του 15 μηνών βρέφους που κατέληξε στις 5 Αυγούστου του 2024.

    Πλέον η Τριμελής Επιτροπή αναμένεται να στείλει για επανέλεγχο τα ιστοτεμαχια του μικρού Παναγιώτη ενώ θα αξιολογήσει και το φωτογραφικό υλικό που περιέχεται στη δικογραφία. Από τον νέο έλεγχο θα προκύψουν σαφή συμπεράσματα για το πώς ακριβώς στερήθηκε το οξυγόνο στο βρέφος εκείνο το μοιραίο πρωινό.

    Σημειώνεται ότι η εισαγγελική αρχή απέρριψε και μάλιστα δύο φορές το αίτημα εξαίρεσης του Νίκου Καρακουκη που είχε υποβάλλει η νομική συμπαραστάτρια της Ειρήνης Μουρτζούκου, Βούλα Δημητριαδου, επικαλούμενη δήθεν φιλικές σχέσεις του Γενικού Διευθυντή Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας με τον Γρηγόρη Λέων.

    Το αίτημα απορρίφθηκε στην ουσία του καθώς η πλευρά της κας Μουρτζούκου δεν κατάφερε να τεκμηριώσει με στοιχεία ή μαρτυρίες τον συγκεκριμένο ισχυρισμό.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στο προσκήνιο πάλι η Νομική της Πάτρας

    Στο προσκήνιο της δημόσιας συζήτησης επαναφέρει το νέο Δ.Σ....

    ΠΑΣΟΚ: Η τιμή στους πρώην βουλευτές

    Στην πρόσφατη πρωτοχρονιάτικη πίτα της Νομαρχιακής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ...

    Αχαϊα: Φόρος τιμής στον Άρη Τηλιγάδη

    Δύο συνεδριάσεις θα πραγματοποιήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας...