Πανεύκολη συνταγή για μπισκότα αμυγδάλου χωρίς γλουτένη – Ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ επιδόρπιο

    Ημερομηνία:

    Ανακαλύψτε την απλή συνταγή του Βρετανού σεφ Matt Tebbutt για λαχταριστά μπισκότα αμυγδάλου χωρίς γλουτένη. Ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ επιδόρπιο ή για να συνοδεύσετε τον καφέ σας.

    Υλικά 

    • 4 μεσαία ασπράδια αυγών
    • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
    • 550 γρ. άχνη ζάχαρη (+ επιπλέον για πασπάλισμα)
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 550 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
    • 100 γρ. φιλέ αμυγδάλου

    Οδηγίες

    1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, ανακατέψτε τα ασπράδια αυγών, το εκχύλισμα αμυγδάλου, την ζάχαρη άχνη, το αλάτι και τα αλεσμένα αμύγδαλα. Ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία πάστα.
    2. Πασπαλίστε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας με άχνη ζάχαρη. Αδειάστε το μείγμα και πλάστε το σε σχήμα λουκάνικου. Τυλίξτε το με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για μία ώρα.
    3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C και στρώστε δύο ταψιά με λαδόκολλα.
    4. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, κόψτε το σε φέτες πάχους 2 εκατοστών. Πλάστε κάθε φέτα σε μπαλάκι.
    5. Τοποθετήστε τα μπαλάκια στα ταψιά με λαδόκολλα, αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους. Πασπαλίστε με λίγο αμύγδαλο φιλέ πάνω από κάθε μπισκότο.
    6. Πιέστε απαλά για να κολλήσουν τα αμύγδαλα και να πλατύνουν ελαφρώς τα μπισκότα.
    7. Ψήστε τα μπισκότα σε δόσεις για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
    Φλίγκος
    ICECAP

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Ο ιατροδικαστής Α. Γκότσης κατέθεσε τις φωτογραφίες που είχε στο προσωπικό του αρχείο με τον Παναγιωτάκη

    Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Παναγιωτάκη αμέσως μετά την ανάληψή...

    Σπαταλάμε… έξι μήνες για να βρούμε τι ρούχα θα φορέσουμε

    Η ακαταστασία στις ντουλάπες και το άγχος να επιλέξουμε...

    Ήβη Αδάμου: Μαγνήτισε τα βλέμματα στις Κάννες

    Από τις 13 έως τις 25 Μαΐου, η προσοχή...