Η Αυστραλία δηλώνει «έτοιμη για εμπορική συμφωνία» με την ΕΕ – Τι θα γίνει με τη χρήση του όρου «φέτα»

    Ημερομηνία:

    Ο πρωθυπουργός Αντονι Αλμπανέζε δήλωσε ότι η Αυστραλία είναι «έτοιμη για συμφωνία» με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία μετά από χρόνια εμπορικών διαπραγματεύσεων.

    «Υποστηρίζουμε το ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο», δήλωσε κατά την επίσκεψή του στη Ρώμη, όπου συναντάται με παγκόσμιους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Είμαστε έτοιμοι για μια συμφωνία, αλλά όχι για οποιαδήποτε συμφωνία σε οποιαδήποτε τιμή».

    Οι δύο πλευρές διαπραγματεύονται εδώ και χρόνια ένα εμπορικό σύμφωνο αξίας δισεκατομμυρίων. Πέρυσι, κατέληξαν σε συμφωνία για την ενίσχυση της συνεργασίας και των επενδύσεων σε κρίσιμα ορυκτά, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δύσης να χαλαρώσει τον έλεγχο της Κίνας στις αλυσίδες εφοδιασμού υλικών που είναι απαραίτητα για την υψηλή τεχνολογία και την πράσινη μεταποίηση.

    Ο Αλμπανέζε αναφέρθηκε επίσης στις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων – ένα από τα επίμαχα σημεία των διαπραγματεύσεων – και δήλωσε ότι η Ευρώπη δεν ήταν πρόθυμη να ικανοποιήσει τα αιτήματα της Αυστραλίας για πρόσβαση στην αγορά της, ανέφερε η Sydney Morning Herald. Αλλά δεν ανέφερε τη χαλάρωση του φόρου πολυτελών αυτοκινήτων για τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, τα οποία αντιμετωπίζουν δασμό 5% στην Αυστραλία, σύμφωνα με την εφημερίδα.

    Ο πρεσβευτής της ΕΕ στην Αυστραλία άφησε να εννοηθεί αυτό το μήνα ότι το μπλοκ ήταν ανοιχτό σε συμβιβασμό σχετικά με τη συνέχιση της χρήσης ονομασιών όπως φέτα και prosecco από τους Αυστραλούς παραγωγούς γαστρονομικών προϊόντων – κάτι στο οποίο η ΕΕ είχε αντιταχθεί προηγουμένως – ανέφερε νωρίτερα η Herald.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σκάνδαλο με 23χρονη δεσμοφύλακα

    Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία η υπόθεση μιας 23χρονης...

    Πάτρα: 22χρονη αισθάνθηκε αδιαθεσία μέσα στο λεωφορείο και πήγε ασθενοφόρο… από την άλλη πλευρά της πόλης

    Ο παραλογισμός πρέπει πάραυτα να οδηγηθεί στην Εντατική για…...

    Η Zervas Art ταξιδεύει από την Πάτρα στον κόσμο και το χρόνο (Φωτο)

    Διανύοντας τον 26ο χρόνο δράσεων, η Zervas Art αποτελεί...

    Πάτρα: Συνάντηση με τον Σύλλογο Νεφροπαθών στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”

    Συνάντηση με τον Σύλλογο Νεφροπαθών Αχαΐας είχε η διοίκηση...