Χόρτα της άνοιξης: Ποια μαζεύουμε και πώς τα απολαμβάνουμε

    Ημερομηνία:

    Την άνοιξη, η ελληνική ύπαιθρος μεταμορφώνεται σε έναν καταπράσινο θησαυρό. Είναι η εποχή που αρχίζουμε να απολαμβάνουμε θρεπτικά και νόστιμα φρούτα και λαχανικά, όπως τα άγρια χόρτα. Πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά, τα άγρια χόρτα θεωρούνται superfoods της ελληνικής φύσης. Χρησιμοποιούνται σε πίτες, σαλάτες, βραστά ή μαγειρευτά, συνοδευμένα με ελαιόλαδο, λεμόνι ή ξίδι.

    Φλίγκος

     

    Χόρτα της άνοιξης: Ποια μαζεύουμε και πώς τα απολαμβάνουμε

    Ραδίκια: Έχουν είτε πικρή είτε γλυκιά γεύση. Γίνονται εξαιρετική σαλάτα, ωμή ή βραστή, ενώ μπορούν να προστεθούν σε διάφορα άλλα πιάτα όπως το φακόρυζο.

    Χόρτα της άνοιξης: Ποια μαζεύουμε και πώς τα απολαμβάνουμε

    Σέσκουλα: Από τα πιο δημοφιλή και θρεπτικά λαχανικά της Μεσογείου, μαγειρεύονται με όσπρια στον φούρνο ή στην κατσαρόλα, μπαίνουν σε πίτες, γίνονται σαλάτα και προσθέτουν γεύση στα φρικασέ.

    ICECAP

    Ζοχοί: Μικρό χόρτo, με οδοντωτά φύλλα που γίνεται ιδιαίτερα γλυκό όταν βράσει. Ταιριάζει πολύ σε βραστές σαλάτες αλλά και σε ένα πιάτο με τσιγαριστά χόρτα.

    Χόρτα της άνοιξης: Ποια μαζεύουμε και πώς τα απολαμβάνουμε

    Σταμναγκάθι: Το άγριο χόρτο της Κρήτης είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ω-3 λιπαρά οξέα, γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις δράσεις τους. Ταιριάζει σε ωμές ή βραστές σαλάτες, φρικασέ και πιάτα με θαλασσινά.

    Βρούβες: Η βρούβα ή σινάπι είναι γνωστή από την εποχή του Ιπποκράτη. Στο μεσαίωνα το χρησιμοποιούσαν ως συντηρητικό των τροφών, γιατί σταματά τη δράση των μικροοργανισμών. Δίνει εξαιρετικές βραστές σαλάτες, ενώ μπαίνει και σε πίτες αλλά και ομελέτες.

    Χόρτα της άνοιξης: Ποια μαζεύουμε και πώς τα απολαμβάνουμε

    Αντίδια: Τα αντίδια έχουν πικρή γεύση. Γίνονται εξαιρετική βραστή σαλάτα, ενώ μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε φρικασέ και γενικώς σε πιάτα με αυγολέμονο.

    Καυκαλήθρες:  Τα παχιά, βελούδινα φύλλα και το χαρακτηριστικό τους άρωμα τις κάνουν ιδιαίτερα αγαπητές για πίτες, βραστές σαλάτες, μαγειρευτά φαγητά με κρέας ή χωρίς, ακόμη και ωμές, πράσινες σαλάτες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νέα Porsche 911 σε 1.500 κομμάτια – Η αποθέωση της δεκαετίας του ’70

    H νέα περιορισμένη έκδοση της 911 κάμπριο που γεννήθηκε...

    Κυβερνοεπιθέσεις: Αύξηση 38% με «δόλωμα» τις LEGO και Disney

    Ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Οικογένειας, που γιορτάζεται στις 15...

    Γιώργος Λιάγκας: Την πάτησα με την Κλαυδία, δεν την εκτίμησα σωστά – Θα ερχόταν και πρώτη

    Ο Γιώργος Λιάγκας τα… μαζεύει για την Klavdia και...