Αιματηρή επίθεση έξω από Εβραϊκό Μουσείο στις ΗΠΑ – Νεκροί δύο υπάλληλοι της Ισραηλινής Πρεσβείας

    Ημερομηνία:

    Δύο υπάλληλοι της Ισραηλινής Πρεσβείας στην Ουάσινγκτον πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης κοντά σε Εβραϊκό Μουσείο, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Κρίστι Νοέμ.

    Η Νοέμ έκανε την ανακοίνωση μέσω ανάρτησής της στην πλατφόρμα X, λίγη ώρα μετά την επίθεση έξω από το Capital Jewish Museum, το οποίο βρίσκεται μόλις λίγα βήματα από τα γραφεία του FBI στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

    Η Γενική Εισαγγελέας Παμ Μπόντι δήλωσε ότι βρισκόταν στο σημείο μαζί με την πρώην δικαστή Ζανίν Πίρο, η οποία είναι η Εισαγγελέας των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Ουάσινγκτον.

    Ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Ντάνι Ντάνον, χαρακτήρισε την επίθεση «αποτρόπαιο τρομοκρατικό και αντισημιτικό έγκλημα».

    Η αστυνομία, μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης, δεν είχε ανακοινώσει λεπτομέρειες για πιθανά κίνητρα της επίθεσης. Συνέντευξη Τύπου αναμενόταν αργότερα.

    «Είμαστε βέβαιοι ότι οι αρχές των ΗΠΑ θα αναλάβουν ισχυρή δράση κατά των υπευθύνων για αυτή την εγκληματική ενέργεια», δήλωσε ο Ντάνον σε ανάρτησή του. «Το Ισραήλ θα συνεχίσει να ενεργεί αποφασιστικά για την προστασία των πολιτών και των εκπροσώπων του — οπουδήποτε στον κόσμο».

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Επιτυχής Πραγματοποίηση Άσκησης Σεισμού, Φωτιάς και Εκκένωσης Κτιρίου στο Πανεπιστήμιο Πατρών – ΦΩΤΟ

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση συντονισμού για την...

    ”Μια άλλη Θήβα” του Sergio Blanco στο Θερινό Δημοτικό Θεατρο Δήμου Πατρέων

    24/7 Πάτρα – Θερινό Δημοτικό Θέατρο Δήμου Πατρέων Διάρκεια: 100′ Ένας...

    ΕΚΤΑΚΤΟ: Καρατόμησε τον Τυχικό η Ιερά Σύνοδος

    Στην καρατόμηση του Μητροπολίτη Πάφου, Τυχικού προέβη η Ιερά...

    ”Ούτε Μπρος ούτε Πίσω” των Θανάση Παπαθανασίου – Μιχάλη Ρέππα στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Δήμου Πατρέων

    Ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας, σε παραγωγή...