Κώστας Τσιάρας: Καρατόμησε τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Νικόλαο Σαλάτα

    Ημερομηνία:

    Την καρατόμηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Νικόλαου Σαλάτα αποφάσισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας. Πριν την καρατόμηση, ο κ. Τσιάρας είχε ζητήσει ήδη από χθες την παραίτηση του κ. Σαλάτα, στον απόηχο της ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την έρευνα για την υπόθεση παράνομων επιδοτήσεων, όταν κατήγγειλε ότι δεν υπήρξε ειλικρινής συνεργασία από πλευράς του ΟΠΕΚΕΠΕ.

    Η αντίδραση του κ.Σαλάτα ήταν να εκδώσει ανακοίνωση ο Οργανισμός, με την οποία δινόταν διορία στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ειδικότερα στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα, Ν. Πασχάλη, αντιεισαγγελέα Εφετών, να ανακαλέσει δημόσια τις δηλώσεις του, ειδάλλως ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα προσέφευγε στη Δικαιοσύνη.

    Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά», ο κ. Τσιάρας καταλόγισε στον κ. Σαλάτα κακή διαχείριση κρίσιμων θεμάτων και λανθασμένους χειρισμούς σε επαφή με την ευρωπαϊκή εισαγγελία. Ο κ. Τσιάρας περιέγραψε έναν οργανισμό βυθισμένο σε χρόνιες παθογένειες και δεσμεύτηκε για ριζική αναδιάρθρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε στενή συνεργασία με τις ευρωπαϊκές Αρχές, προκειμένου να αποκατασταθούν η διαφάνεια και η αξιοπιστία στη διαχείριση των αγροτικών επιδοτήσεων.

    Τη λήξη της θητείας του προσωρινού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., κ. Νικολάου Σαλάτα, αποφάσισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, για λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος.

    Η απόφαση αυτή υπαγορεύτηκε από την ανάγκη αποφυγής οποιασδήποτε αμφισβήτησης σχετικά με τη διασφάλιση της ομαλής και αποτελεσματικής συνεργασίας του Οργανισμού με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, κατά την άσκηση των ελεγκτικών της αρμοδιοτήτων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα – Το Τέλος της Μικρής Κλίμακας: Το Περίπτερο ως Παράπλευρη Απώλεια του «Εκσυγχρονισμού»

    ​Του Άρη Μπετχαβά Σε μια άλλη εποχή, όχι τόσο μακρινή...

    ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ: Βάζει λουκέτο σήμερα λόγω απεργίας! Συγκέντρωση το βράδυ στο μπλόκο

    Σε συµβολικό κλείσιµο των ∆ήµων όλης της χώρας σήµερα,...

    25.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν φέτος μπόνους μέχρι και 2.000 ευρώ με αξιολόγηση από την Τεχνητή Νοημοσύνη

    Μποναμά για τουλάχιστον 25.000 υπαλλήλους του Δημοσίου με παροχή...