Ο Παύλος Ντε Γκρες έκλεισε τα 58 και το περιοδικό Tatler θυμάται τη φράση «δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα μου» που φούντωσε τις φήμες επιστροφής στην Ελλάδα

    Ημερομηνία:

    Τα 58α του γενέθλια γιόρτασε στις 20 Μαΐου ο Παύλος Ντε Γκρες, πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας. Μετά την κατάργηση της βασιλείας και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, η οικογένεια εγκαταστάθηκε στο εξωτερικό. Το 1994 του αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια, την οποία ανέκτησε το 2024 επιλέγοντας το επίθετο ντε Γκρες. Ο Παύλος είναι παντρεμένος με τη Μαρί Σαντάλ κι έχουν πέντε παιδιά.

    Ο Χρήστος Ζαμπούνης, με ένα άρθρο του στο περιοδικό Tatler, που πρωτοδημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2023, αναρωτιέται: τι επιφυλάσσει το μέλλον στον Παύλο ενώ ζει μια διεθνή ζωή, ανάμεσα σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Αθήνα;

    Η τελετή συγκέντρωσε μέλη δέκα βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης, ανάμεσά τους επτά εν ενεργεία μονάρχες. Ο επικήδειος του Παύλου, γεμάτος συναίσθημα, έκλεισε με τη φράση: «Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα μου».

    Μια φράση που ερμηνεύτηκε ποικιλοτρόπως και πυροδότησε αμέσως φήμες περί μόνιμης εγκατάστασής του στην Ελλάδα – φήμες που η οικογένεια διέψευσε λίγες ημέρες αργότερα.

    Η επιστροφή της βασιλικής οικογένειας στην καθημερινότητα της ελληνικής κοινωνίας παραμένει μια λεπτή και διχαστική υπόθεση. Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η πλειοψηφία των Ελλήνων θεωρεί το κεφάλαιο της μοναρχίας κλειστό, παρά τη λαϊκή συμμετοχή στην κηδεία και τα συνθήματα τύπου «Αθάνατος!».

    Ο Κωνσταντίνος, στέφθηκε το 1964 και τρία χρόνια αργότερα το 1967 έφυγε από την Ελλάδα. Έκτοτε, ακολούθησε ζωή εξορίας – πρώτα στη Ρώμη και έπειτα στο Λονδίνο, όπου διατηρούσε δεσμούς με τη βρετανική βασιλική οικογένεια.

    Μετά από δεκαετίες, επέστρεψε στην Ελλάδα το 2013, και εγκαταστάθηκε στο Πόρτο Χέλι. Η οικογένειά του σήμερα διατηρεί περιορισμένη παρουσία. Ο Νικόλαος Ντε Γκρες – που παντρεύτηκε τη Χρυσή Βαρδινογιάννη στις 7 Φεβρουαρίου – ζουν μόνιμα στην Αθήνα. Η Άννα Μαρία έχει αποκτήσει ένα νέο σπίτι στην Εκάλη, και συγκεκριμένα σε ένα κτήμα της οικογένειας Παπανδρέου.

    Οι υπόλοιποι βρίσκονται κυρίως στο εξωτερικό, με τον Παύλο να εργάζεται στη Νέα Υόρκη και να διατηρεί χαμηλό προφίλ.

    Το πατρικό σπίτι της οικογένειας στο Τατόι μετατρέπεται σε μουσείο.

    Παύλος Ντε Γκρες Αντώνης Ρέμος
    Παύλος Ντε Γκρες στον Αντώνη Ρέμο / Φωτογραφία από NDP

    Όσο για τις φήμες περί επιστροφής του Παύλου; Ορισμένοι τις αξιολογούν ως δημοσιογραφική υπερβολή, άλλοι ως ρομαντική νοσταλγία. Εκείνος, όμως, δεν άφησε περιθώρια παρερμηνείας. Η φράση του στον επικήδειο ήταν προσωπική, όχι πολιτική. Και αν ξανάρθει στην Ελλάδα, θα είναι για να στηρίξει το φιλανθρωπικό έργο του ή για να επισκεφτεί τη μητέρα του.

    Η χώρα έχει γυρίσει σελίδα – και το ίδιο φαίνεται να κάνει και ο ίδιος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φυλή του Αμαζονίου ζητά 180 εκατ. δολάρια από τους New York Times γιατί έγραψαν ότι έχουν εθιστεί στο πορνό

    Έξαλλη είναι μια απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου με τους New York Times (NYT),...

    Λάρισα: «Έπεσε θύμα βιασμού όταν ήταν ανήλικη από φίλο του πατέρα της», λέει φίλη της 32χρονης μητέρας

    Ο 50χρονος οδηγός ταξί, ο σύντροφος της 32χρονης μητέρας...

    Η Juju Bianchi με μπικίνι στην Honolulu

    Η Βραζιλιάνα Juju Bianchi με μπικίνι στην Honolulu

    Αντικαταθλιπτικά: Είναι το νέο όπλο ενάντια στον καρκίνο; – Ελπιδοφόρα μελέτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b8%ce%bb%ce%b9%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%cf%8c%cf%80%ce%bb%ce%bf-%ce%b5%ce%bd/